Η οικονομία δείχνει να κάνει τα πρώτα βήματα για να συνέλθει από την κατάσταση καταστολής που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Τα μηνύματα από τον τουρισμό είναι κάτι παραπάνω από ενθαρυντικά. Ξένοι επενδυτές έχουν αρχίσει να κάνουν, έστω και δειλά, την εμφάνιση τους ,αναζητώντας μια από τις πολλές ευκαιρίες που προσφέρει πλέον η χώρα.

Ακόμα και το χρηματιστήριο κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ που είχε υποστεί από την επιβολή των capital controls.

Αυτές οι πρώτες ενδείξεις για αλλαγή του οικονομικού κλίματος επιβάλλεται όχι μόνο να μη διαταραχθούν, αλλά τουναντίον να ενισχυθούν.

Το σημερινό Eurogroup είναι απολύτως καθοριστικό για τη διασφάλιση της ομαλής πορείας της χώρας και της οικονομίας,για το οριστικό κλείσιμο του κύκλου αβεβαιότητας που βρισκόμαστε.

Οι ανέξοδοι παλικαρισμοί για εσωτερική κατανάλωση και οι άσφαιρες απειλές είναι όχι μόνο αχρείαστες αλλά και επικίνδυνες.

Αρκετά καθυστέρησε ως τώρα το κλείσιμο της αξιολόγησης με την εμπλοκή του χρέους, αρκετά πληρώσαμε αυτή την καθυστέρηση με νέα επώδυνα μέτρα,δεν χρειάζεται να μπούμε για μια φορά ακόμα σε μια περιττή περιπέτεια για να ικανοποιηθούν οι εσωτερικές αμφισβητήσεις στο Σύριζα.
Προφανώς ότι καλύτερο πάρουμε τώρα για το χρέος θα είναι χρήσιμο. Αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει ουσιαστικά, ούτε να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας και της ανεργίας. Η χώρα χρειάζεται αξιοπιστία,συνέπεια και κυρίως πολιτική ηρεμία.

Μόνο έτσι μπορεί να έρθουν επενδύσεις, μόνο έτσι μπορούν έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες να νιώσουν την απαραίτητη σιγουριά για να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Τόσο οι ευρωπαίοι και το ΔΝΤ, όσο και η κυβέρνηση οφείλουν να κάνουν ένα βήμα πίσω και να ολοκληρώσουν επιτέλους τη συμφωνία.

Τα παθήματα από τις προηγούμενες άγονες έως καταστροφικές συγκρούσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχιστούν.

Μετά από τόσες θυσίες, μετά από τόσα πακέτα μέτρων ,οι έλληνες πολίτες δικαιούνται να ελπίζουν τουλάχιστον σε ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι καιρός να τελειώνουμε επιτέλους με τις κόκκινες γραμμές και τις αυταπάτες.

Το σημερινό Eurogroup πρέπει να δώσει το σήμα ότι η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα.

ΤΟ ΒΗΜΑ