ΣΒΑΠ: Ζητεί παράταση ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο

Mετά από ένα σχεδόν χρόνο από την ψήφιση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 ούτε μια επένδυση δεν έχει προχωρήσει, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) κ. Δημήτρης Μαθιός με αφορμή ερωτήσεις βουλευτών για τον αναπτυξιακό αυτή την περίοδο στη Βουλή.

Mετά από ένα σχεδόν χρόνο από την ψήφιση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016ούτε μια επένδυση δεν έχει προχωρήσει, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) κ. Δημήτρης Μαθιός με αφορμή ερωτήσεις βουλευτών για τον αναπτυξιακό αυτή την περίοδο στη Βουλή.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο ΣΒΑΠ, ενώ μέχρι τις 20 Μαρτίου 2017 θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος πληρότητας και νομιμότητας των επενδυτικών σχεδίων, παρόλα αυτά η διαδικασία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, λόγω έλλειψης ετοιμότητας του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιό, επειδήένας μεγάλος αριθμός επενδυτικών προτάσεων παραμένουν σε αναμονή και οι επιχειρήσεις σε αβεβαιότητα,η κυβέρνησηοφείλει να δώσει οριζόντια παράταση μέχρι 31/12/2017 και στα επενδυτικά σχέδια των παλαιότερων επενδυτικών νόμων, χωρίς να είναι απαραίτητη η προϋπόθεση επίτευξης του 50% των επενδύσεων, ειδάλλως πλήθος αξιόπιστων και βιώσιμων επενδυτικών σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα ακυρωθούν.
Άλλωστε,όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, ο όρος της ολοκλήρωσης του 50% μοιάζει άπιαστος λόγω της κακής κατάστασης της αγοράς, η οποία επιδεινώθηκε από τα υφιστάμενα κενά στην οικονομική πολιτική και τη συνέχιση των capital controls.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.