ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Σίγουροι για το deal

Σίγουροι για το deal
Αν και η δουλειά θεωρείται κλεισμένη, προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις. Ο λόγος για την Εθνική Ασφαλιστική, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα καταλήξει στα χέρια του ελληνοαμερικανού επενδυτή Τζον Κάλαμος.
Οπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές, οι επίσημες ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση του deal αναμένονται το αργότερο έως και το τέλος Ιουνίου. Ü Παρότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο από την πλευρά της Εθνικής, οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να… μιλάνε. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν σε συνέδριο στην Αθήνα τόσο ο Τζον Κάλαμος όσο και ο CEO του fund Τζον Κουδούνης. Ο πρώτος σημείωσε αναφερόμενος στη νέα του επένδυση πως «θέλουμε να γίνουμε καταλύτης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». Ο κ. Κουδούνης εμφανίστηκε αισιόδοξος τόσο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας όσο και της Εθνικής Ασφαλιστικής, την οποία όπως είπε «εμπιστεύεται απόλυτα ο έλληνας καταναλωτής».
Αφορολόγητα
Τα ελληνικά προιόντα σύντομα θα πωλούνται στα μεγάλα αεροδρόμια του κόσμου. Το σχέδιο που παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα ο CEO του ελβετικού ομίλου Dufry, που είναι και ιδιοκτήτης των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών Julian Diaz, κι ο διευθύνων σύμβουλος των ΚΑΕ Γιώργος Βελέντζας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη (σκίτσο) θα αρχίσει σύντομα να υλοποιείται.
Στόχος να εκμεταλευτούν τις ευκαιρίες από την αυξανόμενη τουριστική κίνηση πρός την Ελλάδα κάτι που μπορεί να πετύχει η Dufry προωθώντας ελληνικά προϊόντα σε σημαντικά αεροδρόμια του εξωτερικού, αξιοποιώντας το παγκόσμιο δίκτυό της.
Φθηνά τα εισιτήρια
Κι όμως, η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στις χώρες με τα χαμηλότερα αεροπορικά εισιτήρια. Βελτιώθηκε και ανέβηκε στη 19η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με μέσο κόστος εισιτηρίου €10,59 για κάθε 100 χλμ. ταξιδιού όταν όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακριβότερες.
Το χαμηλότερο κόστος εισιτηρίων έχει η Μαλαισία, €3,84, και το υψηλότερο, 13 φορές ακριβότερο, το Βέλγιο, με κόστος €50,21 για 100 χλμ. ταξιδιού.
Προφανώς όλα άλλαξαν με την άφιξη στην ελληνική αγορά των εταιρειών χαμηλού κόστους.

Διακρίσεις
Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Τράπεζα Πειραιώς στην ετήσια δημοσκόπηση της εταιρείας Extel για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών που γίνεται με άμεση ψηφοφορία από τους παράγοντες της αγοράς (επενδυτές, αναλυτές, χρηματιστές, διαχειριστές κεφαλαίων κ.λπ.). Η Πειραιώς κατέλαβε την πρώτη θέση στις κατηγορίες CEO, CFO και ΙRO σε σχέση με την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών.
Ο Γιώργος Πουλόπουλος, αναπληρωτής CEO, ψηφίστηκε καλύτερος CEO μεταξύ 21 συμμετοχών και 6ος πανευρωπαϊκά μεταξύ 97 συμμετοχών.
Ο Γιώργος Μαρινόπουλος, αναπληρωτής CFO, ψηφίστηκε καλύτερος CFO μεταξύ 20 συμμετοχών και 6ος πανευρωπαϊκά μεταξύ 92 συμμετοχών.
Η Χρυσάνθη Μπερμπάτη αναδείχθηκε καλύτερη IRO στην Ελλάδα σε σύνολο 44 συμμετοχών και 7η καλύτερη πανευρωπαϊκά μεταξύ 361 συμμετοχών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.