Η Goldman Sachs στηρίζει τον Μαδούρο και αγοράζει ομόλογα

Μένεα πνέει η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κατά της Goldman Sachs, η οποία ανερυθρίαστα επιβεβαίωσε ότι αγόρασε ομόλογα της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας, παρέχοντας έτσι στήριγμα στον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο και την κυβέρνησή του, η οποία κατηγορείται για αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές.

Μένεα πνέει η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κατά της Goldman Sachs, η οποία ανερυθρίαστα επιβεβαίωσε ότι αγόρασε ομόλογα της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας, παρέχοντας έτσι στήριγμα στον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο και την κυβέρνησή του, η οποία κατηγορείται για αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές. Το τελευταίο δίμηνο η χώρα συγκλονίζεται άλλωστε από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που καταστέλλονται βίαια από τις Αρχές.
Η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» δημοσίευσε την πληροφορία ότι η γιγαντιαία επενδυτική τράπεζα επένδυσε 2,8 δισ. δολάρια σε μετοχές που εξέδωσε η πετρελαϊκή PDVSA, με σημαντική μάλιστα έκπτωση. «Αγοράσαμε τις μετοχές αυτές, που εκδόθηκαν το 2014, στη δευτερογενή αγορά από έναν χρηματιστή και δεν είχαμε καμία επαφή με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας» σημείωσε τη Δευτέρα σε ανακοίνωσή της η Goldman Sachs.

«Αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη και ότι η Βενεζουέλα βρίσκεται σε κρίση. Αλλά συμφωνούμε ότι η ζωή πρέπει να είναι καλύτερη και προχωρήσαμε στην επένδυση αυτή εν μέρει επειδή έχουμε την πεποίθηση αυτή»
προσθέτει η τράπεζα.

«Με το αναποτελεσματικό κρατικιστικό μοντέλο διακυβέρνησης της Βενεζουέλας να δυσκολεύεται να λειτουργήσει σε περιόδους πτώσης των τιμών του πετρελαίου, όπως η σημερινή, η αντιδημοφιλής κυβέρνηση του Μαδούρο εξαρτάται πολύ περισσότερο από τις οικονομικές συμφωνίες και τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων»
σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.