Βίκος ΑΕ: Επενδύσεις για την ενίσχυση των μεριδίων αγοράς

Επενδύσεις συνολικού ύψους 125 εκατ. ευρώ έχει πραγματοποιήσει η οικογένεια Σεπετά στη Βίκος ΑΕ, εκ των οποίων τα 25 εκατ. ευρώ υλοποιούνται εντός του 2017.

Επενδύσεις συνολικού ύψους 125 εκατ. ευρώ έχει πραγματοποιήσει η οικογένεια Σεπετά στη Βίκος ΑΕ, εκ των οποίων τα 25 εκατ. ευρώ υλοποιούνται εντός του 2017. Πρόκειται για ίδια κεφάλαια, δηλαδή για συνεχή επανεπένδυση του μεγαλύτερου μέρους της κερδοφορίας της. Προ μηνών η Βίκος ΑΕ προχώρησε στην εξαγορά του 70% της εταιρείας εμφιαλωμένου νερού Νatura που λειτουργεί στην περιοχή της Κορινθίας και διαθέτει το φυσικό μεταλλικό νερό «Υάς» και το επιτραπέζιο νερό «Ιρις». Ως το 2019 προβλέπεται η εξαγορά και του υπόλοιπου ποσοστού της Νatura.
Οι νέες επενδύσεις αφορούν κυρίως στηνεγκατάσταση νέας γραμμής εμφιάλωσης νερού στο εργοστάσιο της Βίκος ΑΕ στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων, δυναμικότητας 81.000 φιαλών την ώρα,καθώς και στηνεπέκτασητης μονάδας εμφιάλωσης νερού και παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικώνστο εργοστάσιο του Καλπακίου. Ταυτόχρονα, επεκτείνονται κατά 15.000 τ.μ., οι αποθήκες της εταιρείας ενώ ενισχύεται η μονάδα παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών στο εργοστάσιο της PETCOM Plastics.

Εκτιμήσεις για αύξηση πωλήσεων
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ.Πέτρος Σεπετάςτο 2017 εκτιμά πως οι πωλήσεις της θα αυξηθούν κατά 4%-5%ενώ το πρώτο τρίμηνο αναπτύσσονται με ρυθμό αύξησης 11%.
Στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού η εταιρεία κατέχει το 21% ενώ αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς στην αγορά των αναψυκτικών, όπου όμως το μερίδιό της παραμένει ακόμη χαμηλό, δεν υπερβαίνει το 2% –1,8% είναι το μερίδιό της στην κατηγορία της cola. Οι πωλήσεις της στην αγορά των αναψυκτικών αυξήθηκαν κατά 70% το πρώτο τρίμηνο του 2017 –το 2016 οι συνολικές της πωλήσεις αναψυκτικών ανήλθαν σε 5 εκατ. ευρώ. Εφέτος δε εκτιμάται ότι θα πλησιάσουν τα 10 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με τις εξαγωγές αξίζει να σημειωθεί ότι αντιστοιχούν στο 5% των συνολικών της πωλήσεων, ενώ οι σημαντικές χώρες είναι η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Κορέα, η Κύπρος και η Αλβανία. Επίσης η Βίκος ΑΕ συμμετέχει με ποσοστό 25% και στη βολιώτικη εταιρεία παραγωγής αναψυκτικώνΕΨΑ, το οποίο ωστόσο παραμένει ανενεργό.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.