Σπείρα Ιταλών έκλεβε ακριβά ρολόγια από περαστικούς στα σοκάκια της Μυκόνου

Σπείρα Ιταλών - δύο άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 17 έως 27 χρονών - που προχωρούσαν σε αρπαγές ρολογιών

Σπείρα Ιταλών – δύο άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 17 έως 27 χρονών – που προχωρούσαν σε αρπαγές ρολογιών αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ από ανυποψίαστους περαστικούς στα σοκάκια της Μυκόνου, εξάρθρωσε το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού. Η ανάδειξη αυτής της υπόθεσης υπήρξε λίγες ώρες μετά τον σχηματισμό δικογραφίας για απάτη σε βάρος επιχειρηματιών του νησιού.
Βάση της έρευνας των αστυνομικών της Μυκόνου ήταν η επίθεση που δέχθηκε στις 5 Ιουνίου 2017 ένας 66χρονος. Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς «στην περιοχή Μύλους Χώρας Μυκόνου, κι ενώ περπατούσε πεζός άγνωστος δράστης, αφού τον πλησίασε χωρίς να τον αντιληφθεί, με αστραπιαία κίνηση κατόρθωσε να του αφαιρέσει από το χέρι του, ένα πλατινένιο ρολόι χειρός, χρηματικής αξίας 20.000 ευρώ. Παράλληλα, συνεργός τον ανέμενε λίγα μέτρα παρακάτω κι ο δράστης αφού επιβιβάσθηκε ως συνεπιβάτης, προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή. Παρ’ όλα αυτά δεν τα κατάφεραν, λόγω κυκλοφοριακού συνωστισμού και γι’ αυτόν τον λόγο, αφού έρριψαν την μοτοσικλέτα στο έδαφος τράπηκαν σε φυγή πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση».
Οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο που οι δράστες άφησαν την μοτοσικλέτα για την οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν νοικιασμένη. Ακολούθησε έρευνα σε ξενοδοχεία του νησιού, σε εταιρείες ενοικίασης οχημάτων, αλλά και σε οδηγούς ταξί, η οποία οδήγησε στον εντοπισμό των μελών της σπείρας που προέρχονταν από την περιοχή της Νάπολης.
Σύμφωνα με έγγραφο της ΕΛΑΣ «τα μέλη της σπείρας είχαν φθάσει στις αρχές Ιουνίου στο νησί κι εκμίσθωσαν δίκυκλες μοτοσικλέτες, κάνοντας χρήση πλαστών διπλωμάτων, πληρώνοντας το αντίτιμο μετρητοίς, μη χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα, διέμειναν ανά δυάδες σε δωμάτια διαφορετικών συγκροτημάτων, το αντίτιμο των οποίων επίσης πλήρωσαν μετρητοίς, μη χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα, ώστε σε καμία περίπτωση να μην εξακριβωθούν τα στοιχεία όλων τους» .
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες κι υποστήριξαν ότι «είχαν γνωρισθεί μέσω Facebook».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.