Σε μήνυμά του μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξεδήλωσε τη χαρά του για την εκλογική επιτυχία του Τζέρεμι Κόρμπιν (φωτογραφία) λέγοντας «στις εκλογές αποφασίζουν οι ψηφοφόροι και ιδιαίτερα οι νέοι» (και όχι οι δημοσκοπήσεις, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά). Θέλοντας προφανώς με αυτόν τον τρόπο να ενθαρρύνει το κοινό του που είναι οι νέοι πλην όμως πιθανώς απογοητευμένοι από τις έως τώρα δημοσκοπήσεις. Είναι δηλαδή σαν να τους λέει ότι όταν ψηφίζει η νεολαία, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Αυτό το μήνυμα θέλησε να δώσει. Και στο μήνυμά του προς τον ηγέτη των Εργατικών προσθέτει: «Ούτε οι εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας ούτε ο δεξιός λαϊκισμός μπορούν να δώσουν ελπίδα στους λαούς». Απλώς θυμίζω ότι στο βρετανικό δημοψήφισμα για το Brexit κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν τότε ότι οι Βρετανοί ψηφίζουν κατά της λιτότητας του Σόιμπλε.
Ο Κυριάκος και οι ντελιβεράδες

Είναι, όπως ο ίδιος το παραδέχθηκε, πρώτη φορά που πρόεδρος της ΝΔ συναντάται με ντελιβεράδες, σεκιουριτάδες και εργαζομένους στην ιχθυόσκαλα. Και ωσάν να μην έφθανε η συνάντησή του με όλες αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων, ο Κ. Μητσοτάκης τους ανέφερε και κατά την ομιλία του στη σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματός του, λίγο προτού αρχίσει η συζήτηση για την ψήφιση των υπολοίπων προαπαιτουμένων στη Βουλή ως παράδειγμα για προσέγγιση με τις λαϊκές ομάδες. Γιατί αυτός ο ξαφνικός πολιτικός έρωτας με τους ντελιβεράδες (και ποιους ντελιβεράδες όμως;) προφανώς να αναρωτηθείτε. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…
nnn
Οι ντελιβεράδες θεωρείται ότι ανήκουν στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και χαρακτηρίζονται από τον πολιτικό όρο «αναρχοσυνδικαλιστές». Τουλάχιστον οι περισσότεροι. Με αυτούς δεν συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. Συναντήθηκε όμως με άλλους ντελιβεράδες, μαζί με σεκιουριτάδες, εργαζομένους στην Ιχθυόσκαλα και άλλους. Πρόκειται για μια τάξη σκληρά εργαζομένων επίσης με πολλά προβλήματα, με μειωμένες αποδοχές, χωρίς ωράριο εργασίας, μέσα σε ένα απάνθρωπο εργασιακό περιβάλλον. Ορισμένοι στη ΝΔ πίστευαν ότι οι κατηγορίες αυτές των εργαζομένων δεν ψήφιζαν ΝΔ, ότι θα μπορούσαν εάν τους πλησιάσει ο πρόεδρος του κόμματος να κατανοήσει τα προβλήματά τους και να κατανοήσουν και αυτοί τον ίδιο. Ετσι πήγε και τους συνάντησε ο κ. Μητσοτάκης, και κάλεσε μάλιστα και τους βουλευτές του να τους συναντούν και αυτοί όποτε μπορούν. Τους είπε αυτά που ήθελαν να ακούσουν, αφού η υποδοχή που του έκαναν κρίνεται ικανοποιητική (πέραν από κάθε προσδοκία, όπως έλεγε ένας στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη). Και τους μίλησε και τους άκουσε και έβγαλε και σέλφι μαζί τους και τους υποσχέθηκε ότι όταν έρθει στην εξουσία θα προσπαθήσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας η σχέση συνεργασίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.


Και ο Καραμανλής στους εφοπλιστές

Η επίθεση φιλίας της ΝΔ προς τους εφοπλιστές συνεχίζεται. Η ηγεσία του κόμματος θέλει να προσεγγίσει τους εφοπλιστές και θα το κάνει με κάθε τρόπο και δεν πρόκειται, όπως μου έλεγε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, «να αφήσει η Δεξιά τους εφοπλιστές στον ΣΥΡΙΖΑ». Ετσι, μετά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στους εφοπλιστές και το γεύμα που είχε μαζί τους στη Λέσχη Εφοπλιστών, τη σκυτάλη παίρνει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο δείπνο εφοπλιστών που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου. Συνήθως σε τέτοια δείπνα οι εφοπλιστές φροντίζουν να έχουν και έναν προσκεκλημένο ομογενή διεθνούς κύρους. Την προηγούμενη φορά είχαν τον στρατηγό Τζ. Σταυρίδη, πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ, που τον είχαν μάλιστα προτείνει ως σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας στον Ντόναλντ Τραμπ.


Θέλεις να γίνεις Ελληνας; Πλήρωσε

Σας ενημερώνω ότι βρίσκεται στα σκαριά νομοσχέδιο με το οποίο θα χορηγείται η ελληνική υπηκοότητα (και παράλληλα υπηκοότητα χώρα-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης) σε όσους επενδύουν στην Ελλάδα ή καταθέτουν ένα σεβαστό ποσό σε ελληνικές τράπεζες. Εως τώρα για όλους αυτούς που ήθελαν να αγοράσουν κάποιο ακίνητο στην Ελλάδα ή να αρχίσουν να τρέχουν κάποια επιχείρηση τους χορηγούνταν βίζα διαρκείας. Τα αποτελέσματα κρίθηκαν ικανοποιητικά και τώρα η κυβέρνηση προχωρεί ακόμα ένα βήμα. Θα τους κάνει Ελληνες. Το ίδιο σύστημα λειτουργεί εδώ και χρόνια στην Κύπρο με άριστα αποτελέσματα. Ετρεξαν να το αξιοποιήσουν Ρώσοι, Ουκρανοί, Κινέζοι και Αραβες.

HeliosPlus