Το τηλεοπτικό ντεμπούτο της Τζούλια Ρόμπερτς

Η Ελενορ Φλαντ, μια γυναίκα που η ζωή δεν της έχει φερθεί με τον καλύτερο τρόπο, θα ξυπνήσει μια μέρα αποφασισμένη να αλλάξει τα πάντα.

Η Ελενορ Φλαντ, μια γυναίκα που η ζωή δεν της έχει φερθεί με τον καλύτερο τρόπο, θα ξυπνήσει μια μέρα αποφασισμένη να αλλάξει τα πάντα. Αυτή τη μέρα, τις 24 ώρες κατά τις οποίες η ηρωίδα μας θα κάνει τη (δύσκολη) επανάστασή της, έκλεισε σε ένα βιβλίο η Μαρία Σέμπλε. Το «Today will be different» (αυτός είναι ο τίτλος του) είχε από καιρό κεντρίσει το ενδιαφέρον της Τζούλια Ρόμπερτς, η οποία φιλοδοξούσε να ερμηνεύσει τη Φλαντ στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση. Τελικά το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα στη μικρή οθόνη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το HBO αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου για να το μετατρέψει σε σίριαλ με πρωταγωνίστρια τη σταρ. Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεργασία της Ρόμπερτς με το τηλεοπτικό δίκτυο μετά την εμφάνισή της στην τηλεταινία «The normal heart» αλλά και η πρώτη φορά που θα πρωταγωνιστήσει σε σίριαλ αφού μέχρι στιγμής έχει εμφανιστεί μόνο σε τηλεταινίες και έχει κάνει σύντομες guest εμφανίσεις.
Πρωτοεμφανιζόμενη… επί δύο
Η σχέση της Ρόμπερτς με την τηλεόραση ξεκινάει το 1987, τη χρονιά κατά την οποία έκανε και το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, στην ταινία «Firehouse», όπου όμως δεν αναφέρεται το όνομά της. Αντιθέτως στο τηλεοπτικό «Crime story», και συγκεκριμένα στο επεισόδιο με τον τίτλο «Survivor», η νεαρή ηθοποιός εμφανίστηκε με κάθε επισημότητα και με το όνομά της να φιγουράρει στα credits. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μία σύντομη εμφάνιση σε ένα επεισόδιο των «Miami Vice» και το 1988 έκανε την πρώτη εμφάνισή της σε τηλεταινία, συγκεκριμένα στο «Baja Oklahoma» με πρωταγωνίστρια τη Λέσλι Αν Γουόρεν. Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν guest περάσματα στις σειρές «Φιλαράκια» (στο επεισόδιο «The one after the superbowl») και «Low and Order» (στο επεισόδιο «Empire»), καθώς και η συμμετοχή της σε τηλεταινίες και ντοκιμαντέρ (ως αφηγήτρια και ως παραγωγός). Σε αντίθεση όμως με την κινηματογραφική καριέρα της που άνθησε, η τηλεοπτική έμεινε πάντα σε δεύτερο πλάνο. Η πάντα εκλεκτική (και ακριβοπληρωμένη, ειδικά τα τελευταία χρόνια) Ρόμπερτς αρνήθηκε ως φαίνεται αρκετές προτάσεις περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία.
Υποψηφιότητα για ΕΜΜΥ
Το 2014 ενώ η τηλεόραση είχε περάσει στη νέα εποχή των παραγωγών που μπορούσαν εύκολα να συναγωνιστούν τις ταινίες των μεγάλων στούντιο και όλο και περισσότεροι διάσημοι ηθοποιοί τής έδειχναν την προτίμησή τους, η σταρ έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα στην τηλεοπτική καριέρα της πρωταγωνιστώντας στην τηλεταινία του HBO «The normal heart». Επρόκειτο για τη μεταφορά του ομώνυμου συγκλονιστικού θεατρικού έργου του Λάρι Κρέιμερ με θέμα την προσπάθεια ενός ομοφυλόφιλου ακτιβιστή να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την εξάπλωση του AIDS, κατά τη διάρκεια του 1980. Αυτό τη στιγμή που οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ δεν δείχνουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον καθώς θεωρούν τη νέα επιδημία θέμα της περιθωριοποιημένης μειονότητας των ομοφυλόφιλων. Τη σκηνοθεσία έκανε ο Ράιν Μέρφι, γνωστός για μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες όπως τα «Glee», «Nip/Tuck» και «American Horror Story». Ο Μαρκ Ράφαλο ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Νεντ Γουίκ ενώ στο πλευρό του η Τζούλια Ρόμπερτς στον ρόλο της παραπληγικής γιατρού Εμα Μπρούκνερ, μιας μοναχικής φωνής που επέμενε πως το AIDS ήταν ένα θέμα που έπρεπε να ερευνηθεί σε βάθος και να αντιμετωπιστεί δραστικά, επιβεβαίωνε (για άλλη μια φορά) πως εκτός από όμορφη γυναίκα είναι και μια πολύ καλή ηθοποιός. Η ταινία απέσπασε 10 υποψηφιότητες για Βραβεία EMMY (ανάμεσά τους και εκείνες για τις ερμηνείες του Ράφαλο, της Ρόμπερτς, του Αλφρεντ Μολίνα και του Τζιμ Πάρσονς), για να κερδίσει τελικά μόνο εκείνο της καλύτερης τηλεταινίας. Βραβεύτηκε όμως και με το Critic’s Choice Television Awards 2014.
Εκτοτε η Ρόμπερτς δεν ξαναεμφανίστηκε στην τηλεόραση, για να επιστρέψει στις 25 Μαΐου 2017 όχι με έναν νέο ρόλο αλλά για να υποδυθεί τον εαυτό της σε ένα επεισόδιο του ριάλιτι «Running wild with Bear Grylls». Η ηθοποιός και ο ριψοκίνδυνος βρετανός παρουσιαστής Μπέαρ Γκριλς έκαναν γυρίσματα στην Κένυα σε εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες καθώς θέμα της εκπομπής είναι η επιβίωση σε δύσκολες περιοχές. Τώρα, με το «Today will be different» η Ρόμπερτς θα επιστρέψει στην ασφάλεια των οικείων στούντιο όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως συμπαραγωγός της σειράς. Οσο για τη συγγραφέα του βιβλίου στο οποίο θα βασιστεί το σίριαλ, τη Μαρία Σέμπλε, αυτή ως φαίνεται θα έχει διπλή παρουσία στον κόσμο του θεάματος: Εκτός από το τηλεοπτικό «Today will be different» αναμένεται με ενδιαφέρον και η μεταφορά στον κινηματογράφο ενός άλλου μυθιστορήματός της, του «Where’d you go Bernadette», με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ.
Η πιο όμορφη από όλες!

Αν η βράβευσή της με τρεις Χρυσές Σφαίρες και με ένα βραβείο Οσκαρ για την «Εριν Μπρόκοβιτς» είναι τα «παράσημα» της υποκριτικής δεινότητας της Ρόμπερτς, υπάρχει και ένα βραβείο που επιβεβαιώνει τη διαχρονική ομορφιά της: Εφέτος, στα 49 χρόνια της, η διάσημη ηθοποιός βραβεύτηκε από το περιοδικό «People» ως η ωραιότερη γυναίκα της show biz. Το εντυπωσιακό είναι πως ο ίδιος τίτλος τής έχει απονεμηθεί από το ίδιο έντυπο το 1991, το 2000, το 2005 και το 2010. Το να σε ξεχωρίζουν για την ομορφιά σου επί 25 – και πάνω – χρόνια, από τα είκοσι… κάτι σου ως τα πενήντα σου (και ενώ έχεις γίνει μητέρα τριών παιδιών), είναι, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό. Η ίδια δήλωσε «πολύ κολακευμένη» και έσπευσε να προσθέσει: «Νομίζω πως τώρα βρίσκομαι στην ακμή μου». Οι φωτογραφίες της ωριμότητάς της μάλλον έρχονται για να επιβεβαιώσουν τα λόγια της.

Με βιβλίο επανεμφανίζεται στην τηλεόραση, με βιβλίο επανεμφανίζεται και στον κινηματογράφο η Ρόμπερτς. Στις 17 Νοεμβρίου 2017 θα βγει στις αίθουσες η νέα ταινία της με τίτλο «Wonder», βασισμένη στο ομώνυμο best seller της Ρ. Τζ. Παλάσιο. Το φιλμ πραγματεύεται ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα καθώς ήρωάς του είναι ένα παιδί που έχει γεννηθεί με δυσμορφία στο πρόσωπο, γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις σχέσεις του με τους άλλους και στην ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον. Η Ρόμπερτς υποδύεται τη μητέρα του και ο Οουεν Γουίλσον τον πατέρα του. Τη σκηνοθεσία τής οσκαρικών προδιαγραφών, όπως ακούγεται, ταινίας υπογράφει ο Στίβεν Τσμπόσκι, σεναριογράφος των «Rent» και «The beauty and the beast». Το «Wonder» είναι η τρίτη σκηνοθετική δουλειά του μετά τα «The four corners of nowhere» (1995) και «The perks of being a wallflower» (2012). Το «Wonder» της Παλάσιο κυκλοφορεί και στα ελληνικά, με τον τίτλο «Θαύμα», από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε μετάφραση της Μαρίζας Ντεκάστρο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.