βιβλιοπαρουσιαση
Το βιβλίο της Ελισάβετ Μπαρμπαλιού «Η επιστροφή του άνδρα – Λύνοντας τη σιωπή αιώνων» που αφορά τα διαχρονικά στοιχεία του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του έλληνα άνδρα (εκδόσεις ΠΕΔΙΟ) παρουσιάζεται την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 18.00, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Βασίλης Βασιλικός (συγγραφέας), Γιώργος Δουατζής (ποιητής, δημοσιογράφος) και Διονύσης Σακκάς (ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής).
θεατρο



Τελευταίος «Ιππόλυτος»
Ο Δημήτρης Καμαρωτός και η Αμαλία Μουτούση δίνουν απόψε, Κυριακή, την τελευταία παράσταση με τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη, έναν διάλογο μουσικής και λόγου. Στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, σε παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στις 21.00.

Παρατείνεται ο Μπέκετ
Η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει απόψε, για τελευταία βραδιά, το «Τέλος του παιχνιδιού» του Σάμιουελ Μπέκετ στο Θέατρο Τ της Θεσσαλονίκης (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16). Στις 20.00.
Ερωτας και κωμωδία
Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει τη θεατρική παράσταση «Η κωμωδία ενός μεγάλου έρωτα» της Ελένης Ζάχου. Δευτέρα 12 Ιουνίου και ώρα 21.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1). Είσοδος ελεύθερη.




εκδηλωση



Αφιέρωμα και Μάστερκλας
Με το Μάστερκλας του Χανς-Τις Λέμαν «Το μελοδραματικό θέατρο και η βερολινέζικη Φολκσμπίνε» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ ξεκινά το αφιέρωμα στο συγκεκριμένο γερμανικό θέατρο από το Φεστιβάλ Αθηνών. Στις 19.00.
μουσικη



Στον καιρό της Αθήνας
To Tρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και ο Δαυίδ Ναχμίας παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Στον Καιρό της Αθήνας», ένα «ταξίδι» στα τραγούδια του α’ μισού του 20ού αιώνα. Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260.

Τζαζ στο Gazarte
O Γιάννης Κασέτας ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Roof Stage του Gazarte την Κυριακή 11 Ιουνίου στο πλαίσιο των Jazz Sundays.O σαξοφωνίστας θα παρουσιάσει προσωπικές του συνθέσεις από το τελευταίο του album «Nothern Lights». Μία μουσική περιπλάνηση στη σύγχρονη jazz και jazz-funk σκηνή της Νέας Υόρκης, με τον τρόπο του Γ. Κασέτα.


χορος



A Hand’s Turn
Το A Hand’s Turn είναι η νέα χορογραφική δουλειά της Λενιώς Κακλέα, που απευθύνεται σε έναν ή δύο μόνο επισκέπτες-θεατές κάθε φορά. Μέσα από μια 25λεπτη ιδιωτική συνάντηση, η χορογράφος διερευνά τη διάκριση «δεξιά-αριστερά» και τις λειτουργικές, πολιτικές και συμβολικές διαστάσεις της, εξετάζοντας τη σύγκρουση μεταξύ προσώπου και προσωπείου, σώματος και προσώπου. Μετά τη συνάντηση, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα αποτύπωμα της χορογραφίας σε μορφή βιβλίου. Στις 11/6, στις 14-18/6, στις 21-25/6, στις 27-30/6 και την 1η Ιουλίου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς 260.
εκθεσεις



Τρεις για την Ελλάδα
«Γκίκας – Κράξτον – Λι Φέρμορ: Η γοητεία της ζωής στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος που έκθεσης που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη. Θέμα της η φιλία που τους ένωσε για περίπου μισό αιώνα και η κοινή μεγάλη τους αγάπη για την Ελλάδα. Θα διαρκέσει ως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ομαδική στην Τούντα
Παράταση ως τις 17 Ιουνίου πήρε η ομαδική έκθεση «Integral I» (α’ μέρος) που πραγματοποιείται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Στόχος της είναι να αποτυπώσει το κλίμα της κρίσης μέσα από καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών. Ωρες λειτουργίας: Τρίτη και Παρασκευή 12.00-20.00, Τετάρτη και Πέμπτη 15.00-20.00 και Σάββατο 12.00-16.00.




διαλεξεις – συζητησεις



Για τα Ερωτικά του Ρίτσου
Διάλεξη της καθηγήτριας Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Τζίνας Καλογήρου σε σχέση με την ποιητική του έρωτα και τις μυθολογικές απηχήσεις στα Ερωτικά του Γιάννη Ρίτσου θα δοθεί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (είσοδος αμφιθεάτρου από Τοσίτσα 1, τηλ. 213 2144.889).

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Ανέστη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 19.00.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ