Μυτιληναίος: Εκδοση ομολόγου μεταξύ €200-300 εκατ.

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου που θα κυμανθεί από 200 εκατ έως 300 εκατ. ευρώ προχωρεί ο όμιλος Μυτιληναίου.

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου που θα κυμανθεί από 200 εκατ έως 300 εκατ. ευρώ προχωρεί ο όμιλος Μυτιληναίου.
Η διάθεση των ομολογιών θα γίνει μέσω δημόσιας προσφοράς. Οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ετσι, μετά τον ΟΠΑΠ άλλη μια μεγάλη εταιρεία και μάλιστα με εξαγωγικό προσανατολισμό θα απευθυνθεί και στην εγχώρια αγορά δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες μιρκοεπενδυτές να αποκτήσουν τίτλους ενός ισχυρού ομίλου μειώνοντας το επενδυτικό τους ρίσκο.
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας η υλοποίηση της συναλλαγής θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς.
Για την έκδοση του ομολόγου είχε προετοιμάσει την επενδυτική κοινότητα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων.
Με το ομολογιακό θα μετατραπεί σχεδόν το σύνολο του δανεισμού σε πενταετές «balloon» χωρίς ενδιάμεσες δόσεις, με αποτέλεσμα η εταιρεία να «ανοίξει» τραπεζικές γραμμές ύψους 1,4 δισ. ευρώμε τις τράπεζες. Μέρος του ομολογιακού αναμένεται να καλυφθεί από την EBRD.
.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.