Εγκαινιάστηκε το πρώτο πρότυπο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης

Εγκαινιάστηκε το πρώτο πρότυπο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης, από τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, το μεσημέρι της Τετάρτης 07 Ιουνίου

Εγκαινιάστηκε το πρώτο πρότυπο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης, από τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, το μεσημέρι της Τετάρτης 07 Ιουνίου.
«Ο πολίτης, σε ένα τέτοιου είδους κέντρο, μπορεί να έχει μια πληρέστερη, πολυεπίπεδη εξυπηρέτηση και επιδίωξή μας είναι να αποκτήσουν αυξημένων δυνατοτήτων Δημοτικά Ιατρεία και οι επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας» σχολίασε ο κ. Καμίνης, χαρακτηρίζοντας το στολίδι της περιοχής.
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας και Ισότητας των Φύλων κυρία Μαρία Στρατηγάκη δήλωσε ότι «η έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου Κυψέλης ως κέντρου ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης (οne stop shop) εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο και σχέδιο επέκτασης και αναδιοργάνωσης της παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων».
Στο δημοτικό ιατρείο της Κυψέλης δεν προσφέρονται μόνο υπηρεσίες υγείας αλλά και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και νομικής υποστήριξης. Από τον Σεπτέμβριο θα προσφέρει και υπηρεσίες διασύνδεσης με τα κοινωνικά προγράμματα του δήμου μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ.

Επίσης μέσω του προγράμματος ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ δίνεται η δυνατότητα παραπομπής των πολιτών σε εξειδικευμένους φορείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών υγείας εντός Αττικής.

Ξεκίνησε να λειτουργεί το Μάρτη και μέχρι σήμερα περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν εξεταστεί. Το επιστημονικό προσωπικό, του ιατρείου αποτελείται από 32 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και 7 άτομα διοικητικό προσωπικό. Η πρότυπη λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου πραγματοποιείται υπό την επιστημονική εποπτεία του καθηγητή κ. Γιάννη Τούντα, διευθυντή του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Είμαστε εδώ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, όλα τα στελέχη, για να δώσουμε αυτή την καινοτόμα μάχη για ένα πρότυπο κέντρο που, φιλοδοξούμε να είναι μοντέλο για όλη τη χώρα. Αυτό, είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην Ελλάδα και γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι όλοι γι’ αυτήν την προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τούντας.

Η ανακαίνιση του Δημοτικού Ιατρείου Κυψέλης, ανήλθε περίπου στο 1,3 εκ. ευρώ, έγινε με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ η πρότυπη λειτουργία του πραγματοποιείται υπό την επιστημονική εποπτεία του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με την υποστήριξη της Σύμπραξης για την Αθήνα (Athens Partnership).
«Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι πολύ περήφανο που έχει συμβάλλει στη δημιουργία και την πραγματοποίηση αυτής της πιλοτικής προσπάθειας» τόνισε ο κ. Γιώργος Αγουρίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επισημαίνοντας ότι το ΙΣΝ θα συνεχίσει να υποστηρίζει, στο μέτρο του δυνατού και των δυνατοτήτων του, προγράμματα τα οποία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης.
Το Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 έως τις 20:00, και παρέχει στους κατοίκους της Κυψέλης (6η Δημοτική Κοινότητα) τη δυνατότητα να λαμβάνουν στο ίδιο σημείο όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος Αθηναίων στο τομέα της φροντίδας υγείας και πρόνοιας. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να καλέσετε στο 210-8836200.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.