Εισιτήριο – θρίλερ

Εντρομο το αγοράκι πάλευε με το μηχάνημα. Ιδρωνε, λαχάνιαζε, κοιτούσε ανήσυχο τη μαμά του. Τίποτε όμως

Εντρομο το αγοράκι πάλευε με το μηχάνημα. Ιδρωνε, λαχάνιαζε, κοιτούσε ανήσυχο τη μαμά του. Τίποτε όμως. Το ακυρωτικό μηχάνημα στο τρόλεϊ δεν δούλευε. «Πήγαινε στο άλλο!» πρόσταξε η μαμά. Ετρεχε ο πιτσιρικάς. Ελα μου όμως που ούτε το άλλο δούλευε. Ο τρόμος συνεχιζόταν. Λέω μέσα μου «πάλι καλά ρε φίλε που’ χεις κάρτα διαρκείας…»

Από την άλλη πλευρά βέβαια, το παιδάκι ορθώς ήταν τρομαγμένο. Α, να λέμε τα σύκα -σύκα και τη σκάφη -σκάφη. Συχνά διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη παιδείας στην Ελλάδα. Γιατί να εξαιρεθεί η εν λόγω περίπτωση; Αν δεν μαθαίνεις από μικρός να τηρείς τον νόμο, τότε ο νόμος θα σε μαλώσει. Θα σε δαγκώσει. Επομένως η σκιά του φόβου δικαιολογημένη.
Άλλού είναι το θέμα μου.
Γιατί τα μηχανήματα ήταν χαλασμένα;
Γιατί, εφόσον είμαστε χώρα της Ευρώπης και τα ρέστα δεν μερίμνησε κάποιος ώστε τα μηχανήματα να έχουν φτιαχτεί πριν από το δρομολόγιο του τρόλεϊ;
Γιατί να πρέπει να εξηγήσω -υπό τη σκιά του φόβου αλλά και της οργής φυσικά- στον ελεγκτή ότι ούτε να εξαπατήσω κάποιον θέλησα, ούτε λαμόγιο είμαι.
Γιατί να ζω στην αγωνία για το κερατιάτικο πρόστιμο την ώρα που η ευθύνη δεν είναι δική μου;
Και γιατί να πρέπει να ρωτώ όλα αυτά τα «γιατί» αφού είμαι κάτοικος της πολιτισμένης Ευρώπης;
Διότι έχω μπει σε λεωφορεία και τρόλεϊ χωρών που νομίζουμε ότι έχουμε γίνει αλλά με αυτό το πλευρό να κοιμόμαστε. Στη Γαλλία, στην Γερμανία, στην Αγγλία. Χαλασμένο μηχάνημα; Δεν υπάρχει περίπτωση! Ούτε γι’ αστείο.
Γιατί έτσι και γίνει εκεί κάτι τέτοιο, έχουν φύγει «πακέτο» το μηχάνημα, ο τεχνικός, ο οδηγός και ο ελεγκτής!
Αμ πως;

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.