Επτά φορές
Ο προεδρεύων της Βουλής στο περιστατικό με Κασιδιάρη – Δένδια Μάκης Μπαλαούρας είχε φωνάξει 22 φορές «φρουρά-φρουρά». Πληροφοριοδότης της στήλης με έφεση στα στατιστικά μάς ενημέρωσε πως στη συνέλευση του ΣΕΒ την περασμένη Τετάρτη ο πρόεδρός του Θεόδωρος Φέσσας επτά φορές στην ομιλία του τόνισε «όπως είπε και ο κ. Πρωθυπουργός…» σκορπώντας προβληματισμό στην τρίτη, στην τέταρτη και στην πέμπτη σειρά των καθισμάτων όπου κάθονταν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Γενικού Συμβουλίου αλλά και τα παλαιότερα μέλη του ΣΕΒ. Ü Μπορεί προς τα έξω ο πρόεδρος του ΣΕΒ να βγήκε επικριτικός προς την κυβέρνηση μιλώντας για υπερφορολόγηση και καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά οι έμπειροι παρατηρητές που έχουν φάει τις συνελεύσεις αυτές με το κουτάλι κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα:

«Ηταν πολύ φιλικός με τον Πρωθυπουργό, στήριξε ακόμα και την εθνική συστράτευση, σε αντίθεση με πέρυσι»
.


Προφανώς ποδοσφαιρόφιλος

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (σκίτσο) μετά το παράδειγμα που έφερε στη Βουλή προ έτους για τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης με την τρόικα λέγοντας «όταν διαπραγματευόμαστε ήταν σαν να παίζει η Μπάγερν Μονάχου με τον Αστέρα της Κολοπετινίτσας» επανήλθε. Προχθές μιλώντας στη Φρανκφούρτη για το χρέος κατέφυγε πάλι στο ποδόσφαιρο: «Χωρίς σαφήνεια για το χρέος νιώθω σαν να προετοιμάζω μια ομάδα ποδοσφαίρου για έναν αγώνα χωρίς να μου δείξει κανείς πού είναι το τέρμα». Φανταστείτε μάλιστα, λέμε εμείς, τι μπορεί να συμβεί αν αυτή η ομάδα είναι ο Αστέρας Κολοπετινίτσας…

Ελλάδα και Λετονία
Τι κοινό έχουν η Ελλάδα και η Λετονία; Είναι οι δύο ευρωπαϊκές χώρες με το χαμηλότερο εισιτήριο εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ενωση για κατοίκους τρίτων χωρών. Το είπε ο Mark Stannard, Managing Director της εταιρείας Hudson Troy, παρουσιάζοντας στην Αθήνα τη συγκριτική ανάλυση των προγραμμάτων Golden Visa των Λετονίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ουγγαρίας, Κύπρου, Μάλτας και Αυστρίας και τις επενδυτικές επιλογές που προσφέρουν. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το ελληνικό πρόγραμμα κατατάσσεται στην πρώτη θέση, μαζί με εκείνο της Λετονίας, προσφέροντας το πιο ανταγωνιστικό κόστος εισόδου, 250.000 ευρώ». Ü Ισως γι’ αυτό το ελληνικό πρόγραμμα Golden Visa παρουσιάζει αυξητική τάση, με τις άδειες διαμονής για ιδιοκτήτες ακινήτων να έχουν φτάσει τις 1.684 σε δύο χρόνια. Στην κατάταξη χωρών προέλευσης προηγείται η Κίνα με 701 άδειες για ιδιοκτήτες και ακολουθεί η Ρωσία με 357 άδειες, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Αίγυπτος με 84 άδειες και το τελευταίο τρίμηνο έρχονται και Τούρκοι.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ