10 + 1 τηλεοπτικές σειρές για τη νέα σεζόν

Οπως κάθε χρόνο, αυτή την εποχή τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και οι διαδικτυακές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ψυχαγωγίας ανακοινώνουν τις νέες παραγωγές τους για την περίοδο 2017-2018.

Οπως κάθε χρόνο, αυτή την εποχή τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και οι διαδικτυακές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ψυχαγωγίας ανακοινώνουν τις νέες παραγωγές τους για την περίοδο 2017-2018.

Πρόκειται για τις πολυδάπανες, συνήθως, σειρές που φιλοδοξούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού σε μια όλο και πιο ανταγωνιστική αγορά. Κωμωδίες και δράματα, θρίλερ και αστυνομικά, επιστημονική φαντασία και σάτιρα, όλα τα διαθέτει και εφέτος το ευρύ τηλεοπτικό παζάρι, ένα παζάρι τεράστιο και πολυποίκιλο που απευθύνεται (χάρη και στο παράνομο downloading που εξακολουθεί να ανθεί παρά τις προσπάθειες να περιοριστεί) σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο.

Παρουσιάζουμε μερικές μόνο από τις σειρές που πρόκειται να παιχτούν την ερχόμενη τηλεοπτική περίοδο, τις παραγωγές που με μια πρώτη ματιά μάς φάνηκαν ενδιαφέρουσες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα είναι απαραιτήτως και οι καλύτερες ή εκείνες που θα κάνουν τη μεγαλύτερη επιτυχία –θα συνεχιστούν εξάλλου με νέους κύκλους επεισοδίων και οι μεγάλες παλαιότερες επιτυχίες. Το παιχνίδι κρύβει πάντα εκπλήξεις τις οποίες θα ανακαλύπτουμε σιγά-σιγά με κάθε νέα πρεμιέρα, από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

«LA to Vegas» (FOX)
Ας πούμε ότι «Το πλοίο της αγάπης» (θυμάστε τη δημοφιλή αμερικανική σειρά των 80s που προβαλλόταν και από την ελληνική τηλεόραση;) επιστρέφει στην πιο σύγχρονη (και σουρεαλιστική) εκδοχή του. Για την ακρίβεια, έχει γίνει αεροπλάνο που εκτελεί το δρομολόγιο από το Λος Αντζελες στο Λας Βέγκας, διαθέτει έναν άκρως γοητευτικό κυβερνήτη (τον ερμηνεύει ο Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ), αεροσυνοδούς ευειδείς και σέξι όπως η Κιμ Ματούλα και επιβάτες ικανούς να κάνουν και το πιο εκπαιδευμένο πλήρωμα να θέλει να εγκαταλείψει το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας τα αλεξίπτωτά του. Το «LA to Vegas» θα είναι, όπως φαίνεται, μια κωμωδία – κομεντί νέας γενιάς που όμως πατάει σε μια παλιά, δοκιμασμένη συνταγή. Εύπεπτη ψυχαγωγία για μερικές ώρες χαλάρωσης.

«Good Girls» (NBC)
Τα «Καλά κορίτσια» του τίτλου είναι κάθε άλλο παρά καλά. Πρωταγωνίστριες της σειράς είναι τρεις μητέρες που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές και οικογενειακές δυσκολίες. Προκειμένου να βρουν χρήματα αποφασίζουν να ληστέψουν ένα σουπερμάρκετ χρησιμοποιώντας πλαστικά όπλα. Ολα θα στραβώσουν, ή μάλλον θα πάρουν άλλη τροπή, όταν ένας υπάλληλος θα τις αναγνωρίσει. Τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλη την εφευρετικότητά τους και όλο το θάρρος-θράσος τους για να τη βγάλουν καθαρή. Και θα το κάνουν. Η Ρέτα, η γνωστή stand up comedian που είχαμε δει στο «Parks and Recreation», ερμηνεύει έναν από τους κεντρικούς ρόλους.

«Mindhunder» (Netfllix)
Βασισμένη στο βιβλίο των Τζον Ντάγκλας και Μαρκ Ολσέικερ «Στο μυαλό των σίριαλ κίλερς» (στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μελάνι), η νέα σειρά του Netflix ανανεώθηκε για δεύτερο κύκλο επεισοδίων πριν καν παιχτεί το πρώτο επεισόδιό της! Η πρεμιέρα του πρώτου κύκλου θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο και το σίριαλ αφορά, όπως φαίνεται και από τον ελληνικό τίτλο του βιβλίου, την εξιχνίαση εγκλημάτων που έχουν διαπράξει serial killers. Με τον Τζόναθαν Γκροφ των «Boss», «Looking» και «Glee» και την Αννα Τορβ του «Fringe». Ανάμεσα στα ονόματα των παραγωγών φιγουράρει και εκείνο της Σαρλίζ Θερόν.
«Me, Myself & I» (CBS)
Εξυπνη ιδέα! Η νέα σειρά του CBS παρακολουθεί τη ζωή ενός άνδρα σε τρεις διαφορετικές περιόδους ταυτόχρονα. Ετσι, βλέπουμε τον κεντρικό ήρωα ως παιδί (τον ερμηνεύει ο Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ), ως σαραντάρη (ο Μπόμπι Μόινιχαν του «SNL») και ως εξηντάρη (ο Τζον Λαροκέτ). Πρόκειται για κωμωδία που θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου 2017.

«Life Sentence» (CW)
Οταν μαθαίνει πως πάσχει από καρκίνο, ο οποίος μάλιστα δεν θεραπεύεται, η Στέλλα αποφασίζει να ζήσει τη ζωή της σαν να μην υπάρχει αύριο. Αυτό και κάνει, ως τη στιγμή που οι γιατροί της την πληροφορούν πως ο καρκίνος της θεραπεύτηκε και πως μπορεί να συνεχίσει όχι μόνο να ονειρεύεται αλλά και να πραγματοποιεί τα όνειρά της, πλέον απόλυτα υγιής. Τότε όμως καλείται να διορθώσει τα αδιόρθωτα. Ή, έστω, να μάθει να ζει με όλες τις (ενίοτε τραγικές) επιλογές που είχε κάνει την περίοδο που ήταν σίγουρη πως δεν είχε ζωή. Γλυκόπικρη κομεντί, το «Life Sentence» έρχεται να μιλήσει για πράγματα δύσκολα με ανάλαφρο τρόπο –όσο ανάλαφρα μπορείς να διαπραγματευθείς την αρρώστια και τον θάνατο, το οριστικό τέλος –αλλά κυρίως για να αποθεώσει τη ζωή. Η Λούσι Χέιλ που γνωρίσαμε ως Αρια Μοντγκόμερι στο «Pretty Little Liars» θα ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Rise» (NBC)
Ο Τεντ Μόσμπι, ο κεντρικός ήρωας του «How I met your mother», επιστρέφει στη μικρή οθόνη. Αυτή τη φορά όχι ως φιλόδοξος, ρομαντικός και ερωτιάρης αρχιτέκτονας, όπως τον είχαμε γνωρίσει στη σειρά του CBS, αλλά ως δάσκαλος που με τον ξεχωριστό τρόπο του και με τη δουλειά του αλλάζει τις ζωές των μαθητών του. Πρόκειται βεβαίως για τον Τζος Ράντνορ, τον ηθοποιό που ερμήνευε τον απολαυστικό Τεντ και ο οποίος μετά την τεράστια επιτυχία του σίριαλ που τον έκανε διάσημο (το «How I met your mother» παιζόταν από το 2005 ως το 2014) επιστρέφει στη μικρή οθόνη φιλοδοξώντας να αναστήσει τη μάλλον πεθαμένη (έστω ημιθανή) καριέρα του. Το «Rise», η δραματική σειρά του NBC, βασίζεται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Michael Sokolove «Drama high: The incredible true story of a brilliant teacher, a struggling town, and the magic of theater».

«Ghosted» (FOX)
Οι κινηματογραφικοί «Κυνηγοί φαντασμάτων» («Ghostbusters»), στους οποίους παραπέμπει κατά κάποιον τρόπο ο τίτλος της σειράς, γίνονται κυνηγοί εξωγήινων, έρχονται στην τηλεόραση και υπόσχονται πολύ γέλιο. Στη νέα κωμική παραγωγή του FOX ο Κρεγκ Ρόμπινσον και ο Ανταμ Σκοτ έρχονται αντιμέτωποι με τα πιο περίεργα πράγματα της φαντασίας και της paranormal activity. Κάτι σαν τα «X-Files»… αλλιώς, στο πιο αστείο. Ή μάλλον στο εντελώς αστείο.

«Young Sheldon» (CBS)
Spin-off στην τηλεοπτική διάλεκτο είναι μια νέα σειρά που όμως περιέχει χαρακτήρες ή θεματικά στοιχεία από μια παλαιότερη. Prequel είναι το, ας το πούμε, προοίμιο μιας σειράς, τα γεγονότα που προηγήθηκαν. Το «Young Sheldon» είναι spin-off και prequel του «The Big Bang Theory» και αναφέρεται στην παιδική ηλικία του Σέλντον Κούπερ, του χαρακτήρα που στο «Big Bang» ερμηνεύει ο Τζιμ Πάρσονς. Για όσους θέλουν να διαπιστώσουν αν πράγματι ο Σέλντον ήταν τόσο ιδιόμορφος (και τόσο εκνευριστικός) όσο εμφανίζεται στο «Big Bang», από τα παιδικά του κιόλας χρόνια.
«9-1-1» (FOX)
Δημιουργοί της σειράς οι Ράιαν Μέρφι και Μπραντ Φάλτσουκ των «Glee» και «American Horror Story», τα ονόματα των οποίων αποτελούν εγγύηση για ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Πρωταγωνίστρια, η εξαιρετική Αντζελα Μπάσετ, άλλο ένα όνομα που ανεβάζει τις προσδοκίες. Το νέο σίριαλ του FOX είναι εμπνευσμένο από αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές τους καθημερινούς ήρωες που διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να σώσουν τους συνανθρώπους τους.
«Dynasty» (CW)
«Εχουν τα πάντα και ζητούν περισσότερα» κατά το πρώτο διαφημιστικό τρέιλερ της σειράς. Και ναι, μπορεί η «Δυναστεία» του CW να μην είναι η ιστορική «Δυναστεία» με την Τζόαν Κόλινς και τη Λίντα Εβανς, θα είναι όμως, όπως όλα δείχνουν, μια «Δυναστεία» με τα όλα της. Ο ζάπλουτος πατέρας παντρεύεται μια πολύ νεότερή του γυναίκα, τα παιδιά, κυρίως η κόρη, αντιδρούν όχι με τον πιο χαριτωμένο και κόσμιο τρόπο, η νέα μητριά δεν τρέφει για τα παιδιά και τα πιο αγνά αισθήματα… Το χρήμα και η δύναμη υπεράνω όλων, με τους δημιουργούς του «Gossip Girl» Τζος Σβαρτς και Στέφανι Σάβατζ να υπόσχονται την ιδανική σαπουνόπερα της νέας εποχής. Και ναι, η οικογένεια που θα μας απασχολήσει με τους έρωτες, τις ίντριγκες και τα πάθη της λέγεται και πάλι (όπως και στην original «Δυναστεία») Κάρινγκτον. Σκηνή ανθολογίας το στιγμιότυπο του διαφημιστικού τρέιλερ (μπορείτε να το δείτε στο YouTube), όπου η κόρη δαγκώνει, κόβει και μασουλάει με θόρυβο το κεφάλι της ζαχαρένιας νύφης που στολίζει την κορυφή της γαμήλια τούρτας του πατέρα και της μητριάς της.
«The Brave» (NBC)
Το θέμα δεν είναι σίγουρα ό,τι πιο πρωτότυπο, είναι όμως πιασάρικο και υπόσχεται άφθονο σασπένς, εξάλλου η περιπέτεια παραμένει είδος που πάντα αρέσει στο ευρύ κοινό. Εδώ, ομάδα επίλεκτων στρατιωτών αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες αποστολές. Μια γυναίκα (την ερμηνεύει η Αν Χες) κατευθύνει τους ατρόμητους μαχητές. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ο Μάικ Βόγκελ του «Under the dome». To διαφημιστικό τρέιλερ δίνει μια πρώτη γεύση από μία ιδιαίτερα καλογυρισμένη και με γρήγορους ρυθμούς σειρά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.