θεατρο



«Πορεία» τέλος
Ολοκληρώνεται η εφετινή θεατρική σεζόν στο θέατρο Πορεία. Ως τις 11 Ιουνίου θα παίζονται τα έργα «Οι Τρειςευτυχισμένοι» του Ευγένιου Λαμπίς σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, η «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, ενώ οι «Τρεις αδελφές» του Αντον Τσέχοφ θα παιχθούν μόνον στις 5 και 6 Ιουνίου. Από Τετάρτη ως Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 20.00.
«Ο Καραγκιόζης» στο ΙΜΚ
Απόψε και αύριο, 3 και 4 Ιουνίου, «Ο Καραγκιόζης» της Λένας Κιτσοπούλου παρουσιάζεται στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη (στις 21.00). Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος/ Χειρισμός φωτισμού – ήχου: Ανδρέας Αραούζος σε δραματοποίηση του ιδίου και του Ηρόδοτου Μιλτιάδους που ερμηνεύει. Ακατάλληλο για άτομα κάτω των 15 ετών.

Ο «Αίας» στο Θησείον
Η τραγωδία του Σοφοκλή «Αίας», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, παρουσιάζεται στο Θησείον. Υπέρτιτλοι στα αγγλικά. Μετάφραση: Εν Κύκλω. Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Σουγάρης – Κατερίνα Κουτσοχερίτη. Παίζουν: Νίκη Σερέτη, Βαγγέλης Ψωμάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Λεωνή Ξεροβάσιλα κ.ά. Ως τις 11 Ιουνίου, από Τετάρτη ως και Κυριακή στις 21.00.


μουσικη



Μπατερφλάι στο Ηρώδειο
Η δημοφιλής όπερα του Πουτσίνι «Μαντάμα Μπατερφλάι» παρουσιάζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός, σκηνοθεσία – σκηνικά – κοστούμια: Ούγκο ντε Ανα. Στον ρόλο της Τσο Τσο Σαν οι υψίφωνοι Τσέλια Κοστέα και Σάε Κιουνγκ Ριμ και του Πίνκερτον οι τενόροι Στέφανο Σέκο και Δημήτρης Πακσόγλου. Παραστάσεις στις 3, 4 και 7 Ιουνίου. Στις 21.00.

Η ΚΟΑ στο Μέγαρο
Εργα Τσαϊκόφσκι και Μότσαρτ παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μουσική διεύθυνση: Κρίστοφ Πόπεν, σολίστ η πιανίστρια Ευγενία Παπαδήμα. Στις 7/6 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Δωρεάν εισαγωγική ομιλία για τους κατόχους εισιτηρίων στις 19.45.
εκθεσεις



«Ερως Ηρως» στον Ελληνικό Κόσμο
Η ομαδική εικαστική έκθεση «Ερως Ηρως» που επιμελείται η Ιρις Κρητικού παρουσιάζει μια σειρά διακεκριμένων αλλά και ανερχόμενων εικαστικών, με κεντρικό άξονα τον Ερωτα και την Επιθυμία. Η έκθεση θα παρουσιάζεται μέχρι τις 23 Ιουλίου.
Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ως τις 23 Ιουλίου.
Φωτογραφίες μιας «άλλης ζωής»
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Αγνωστες Οδύσσειες». Η έκθεση επιχειρεί να φωτίσει και να συνοψίσει γνωστές και άγνωστες, τωρινές και παλαιότερες πτυχές του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος που δοκιμάζει τις αντοχές της χώρας και ευαισθητοποιεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας των πολιτών. Παρουσιάζονται περισσότερα από 160 έργα 26 φωτογράφων Επιμέλεια: Ηρακλής Παπαϊωάννου, Πηνελόπη Πετσίνη. Στον Χώρο Α της Πειραιώς 260, καθημερινά από τις 19.00 ως τα μεσάνυχτα, ως τις 19 Ιουλίου.
«All the stars, all the seas»
Η Nadia Antonello και ο Paolo Ghezzi παρουσιάζουν τη δουλειά τους μέσα από την έκθεση «All the stars, all the seas» με έργα από τον ουρανό ως τη θάλασσα. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη, 8 Ιουνίου (19.00). Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από Δευτέρα ως Παρασκευή, 11.00 – 17.00, στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47). Ως 16/7.
κινηματογραφος
Πανόραμα Χρυσές Νύχτες
Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου διοργανώνει το Πανόραμα Χρυσές Νύχτες που θα φιλοξενηθεί στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28, Στοά Κοραή), την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Ιουνίου. Θα προβληθούν 33 ταινίες, 39 σκηνοθετών από εννέα χώρες. Ελεύθερη είσοδος για το κοινό.
Ημέρα Περιβάλλοντος
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2017 προβολή του ντοκιμαντέρ «Μέρες της Λίμνης» των Πανδώρας Μουρίκη και Χαράς Φράγκου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 19.30, στην Αίθουσα του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΜΙΟ – ECSDE). Κυρρήστου 12 / Πλάκα, τηλ. 210 3247267.
stand up comedy
Ζαραλίκος στο Τριανόν
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, ένας από τους καλύτερους stand up comedians της Ελλάδας, θα εμφανίζεται κάθε Πέμπτη του Ιουνίου στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101, Μετρό Βικτώρια, τηλ. 210 8215469).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ