Ντοκιμαντέρ
«Το ταξίδι της τροφής»
ΣΚΑΙ, 18.45
Το τέταρτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο «Δύο Κόσμοι σε Μία Κουζίνα» ξεκινά στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας για να δει πώς διαμορφώθηκε το φαγητό που τρώμε σήμερα. Από την Ηπειρο, την Κύπρο και την Κέρκυρα μέχρι την Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα, ανακαλύπτουμε πώς η μεγάλη συνάντηση Ανατολής και Δύσης δημιουργεί μια νέα κουζίνα και πώς η άφιξη της ντομάτας, της πατάτας και της πιπεριάς από τη Λατινική Αμερική θα φέρει επανάσταση στη μαγειρική της Μεσογείου. Στις αρχές του 20ού αιώνα οι επιρροές των προσφύγων από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη αλλά και ο καταλυτικός ρόλος των οδηγών μαγειρικής, με σημαντικότερο εκφραστή τους τον Νικόλαο Τσελεμεντέ, θα σημαδέψουν ανεξίτηλα την ελληνική κουζίνα.
Ξένη σειρά
«30 rock» STAR, 16.45
Η Λιζ είναι πρόθυμη να κάνει οτιδήποτε για να αποφύγει τις περικοπές στην εκπομπή ενώ ο Τζακ αναγκάζεται να απολύσει την προσωπική του βοηθό και να προσλάβει τον Κένεθ ως βοηθό μερικής απασχόλησης.


Ξένη ταινία
«Πολύ σκληρός για να πεθάνει: Η εκδίκηση» (Die Hard: With a vengeance)
Alpha, 21.00
Μετά την αιματηρή τρομοκρατική έκρηξη σε ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα της Νέας Υόρκης, η αστυνομική υπηρεσία λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τον εγκέφαλο που κρύβεται πίσω από το χτύπημα. Απαίτηση του «Σάιμον» είναι να επιστρέψει στα πράγματα ο πρώην αστυνομικός Τζον Μακ Λέιν, που απολύθηκε πρόσφατα λόγω αλκοολισμού. Η τρίτη ταινία της θρυλικής σειράς περιπετειών «Die Hard», που «έσπασε» τα ταμεία και καθιέρωσε όχι μόνο τον Μπρους Γουίλις ως τον απόλυτο ήρωα δράσης αλλά και τις ταινίες… αδρεναλίνης ως ένα από τα πιο συναρπαστικά είδη περιπέτειας. (ΗΠΑ, 1995, 128′)

HeliosPlus