Reuters: Και η Nomura στηρίζει το καθεστώς Μαδούρο

Η Nomura Securities παραδέχθηκε την Πέμπτη ότι συμμετείχε κι αυτή, μαζί με την Goldman Sachs, στη διαφιλονικούμενη συμφωνία εξαγοράς ομολόγων της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας Petroleos de Venezuela (PDVSA).

Η Nomura Securities παραδέχθηκε την Πέμπτη ότι συμμετείχε κι αυτή, μαζί με την Goldman Sachs, στη διαφιλονικούμενη συμφωνία εξαγοράς ομολόγων της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας Petroleos de Venezuela (PDVSA). Η ιαπωνική επενδυτική τράπεζα απέκτησε την περασμένη εβδομάδα ομόλογα αξίας 100 εκατ. δολαρίων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
Προ ολίγων ημερών η Goldman Sachs βρέθηκε στο στόχαστρο δριμύας κριτικής από την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας επειδή, όπως αποκαλύφθηκε, αγόρασε ομόλογα της PDVSA αξίας 2,8 δισ. ευρώ στη δευτερογενή αγορά, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την κυβέρνηση Νικολάς Μαδούρο, η οποία κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η Goldman Sachs προστρέχει αρωγός στο δικτατορικό καθεστώς της χώρας»
, δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χούλιο Μπόρχες.
Η απόλυτα εξαρτώμενη από το πετρέλαιο οικονομία της Βενεζουέλας βρίσκεται εδώ και μια τετραετία σε ύφεση εξαιτίας της κάμψης των τιμών του μαύρου χρυσού στις διεθνείς αγορές. Το τελευταίο δίμηνο οι διαδηλώσεις όσων ζητούν εκλογές έχουν πολλαπλασιαστεί και κατά κανόνα καταστέλλονται βίαια από τις αστυνομικές δυνάμεις –60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Ο πρόεδρος της χώρας Μαδούρο αποδίδει το κύμα βίας ως προσπάθειες της αντιπολίτευσης να επιβληθεί δια πραξικοπήματος, ενώ επιμένει ότι η Βενεζουέλα δέχεται οικονομικό πόλεμο από ξένες δυνάμεις υποκινούμενες από την Ουάσιγκτον.
Το Reuters μετέδωσε την Πέμπτη ότι η Nomura υποστήριξε ότι η αγορά των ομολόγων της PDVSA της στοίχισε 30 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου είχε εκδώσει τα ομόλογα το 2014.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.