Η DUFRY εγκαινίασε τα Hellenic Duty Free Shops στο «Ελ. Βενιζέλος»

Τα επίσημα εγκαίνια των Hellenic Duty Free Shops στο Διεθνή Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» υλοποίησε την Τετάρτη η Dufry.

Τα επίσημα εγκαίνια των Hellenic Duty Free Shops στο Διεθνή Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» υλοποίησε την Τετάρτη η Dufry. Τα νέα καταστήματα αποτελούν μέρος της πλήρους ανακαινισμένης εντός Schengen περιοχής του αεροδρομίου συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής στη διαμόρφωση του επιβατικού σταθμού και της περιοχής των ελέγχων διαβατηρίων, καθώς του ευρύτερου πλαισίου του παγκόσμιου σχεδίου της Dufry, που στόχο έχει να προσφέρει στους πελάτες της μία εμπειρία παγκόσμιας κλάσης.

Το έργο ανακαίνισης διεξήχθη σε στενή συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με τον οποίο η Dufry συνεργάζεται από το 2001 και έχει δημιουργήσει με επιτυχία ένα μοναδικό, συναρπαστικό περιβάλλον αγορών για τα εκατομμύρια επιβάτες που το επισκέπτονται, κάθε χρόνο.

Οι 13 πρόσφατα, πλήρως ανακαινισμένοι εμπορικοί χώροι, που λειτουργούν στην εντός Schengen περιοχή του αεροδρομίου κατέχουν συνολική έκταση 2.026 τ.μ. μία αύξηση 32% σε σχέση με τους προηγούμενους χώρους στους οποίους κατείχε η εταιρεία.

Τα μεγαλύτερα καταστήματα που εγκαινιάστηκαν είναι τα walkthrough Perfumes & Cosmetics από την μία πλευρά, που διαθέτουν όλα τα επώνυμα αρώματα, καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης και από την άλλη πλευρά η Cava, που προσφέρει στον επιβάτη μία τεράστια ποικιλία από οινοπνευματώδη, σοκολάτες, ελληνικά τρόφιμα και ποτά, αναμνηστικά, καπνικά, ηλεκτρονικά, είδη ταξιδίου κ.α. Τα δύο αυτά walkthrough καταστήματα καλύπτουν 1.227 τ.μ.
Το μοναδικό, πρωτοποριακό μηχάνημα γευσιγνωσίας που καλωσορίζει τους επισκέπτες να δοκιμάσουν ένα ή περισσότερα από τα 16 διαφορετικά επιλεγμένα κρασιά εντυπωσιάζει, ενώ ένας έμπειρος οινολόγος αποκαλύπτει στους πελάτες στα μυστικά των ελληνικών κρασιών που παράγονται σε διαφορετικές περιοχές και οινοποιεία.

«Εκτιμούμε ότι το 2017 τα ελληνικά προϊόντα θα αντιπροσωπεύουν το 30% του κύκλου εργασιών της Εταιρίας μας και χαιρόμαστε που σε αυτές τις δύσκολες εποχές στηρίζουμε και βοηθούμε τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές οικονομίες. Δεν υπάρχει Έλληνας προμηθευτής που να πληροί τις προϋποθέσεις και να μην κατέχει θέση στα ράφια της Εταιρίας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος των Hellenic Duty Free Shops, κύριος Γιώργος Βελέντζας.
Και πρόσθεσε ότι «για εμάς η ανάπτυξη και η ανακαίνιση των καταστημάτων στην εντός Schengen περιοχή είναι σαφής δέσμευση για μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε έναν από τους βασικούς αερολιμένες στους οποίους δραστηριοποιούμαστε στη Νότια Ευρώπη, τόσο σημαντικό για το μεσογειακό τουρισμό. Με τα νέα καταστήματα, επιτύχαμε να προσφέρουμε στους επιβάτες μία εντελώς νέα και συναρπαστική εμπειρία. Το κοινό όραμα της εταιρείας μας, με τη Διοίκηση του Αεροδρομίου Αθηνών, είναι να φέρει πραγματικά κάτι το διαφορετικό στην αγορά αεροδρομίων σε παγκόσμια κλίμακα, τιμώντας την ιστορία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, στη λειτουργία καταστημάτων τα οποία οι ταξιδιώτες επισκέπτονται, περνούν χρόνο, υλοποιούν τις αγορές τους και θυμούνται με νοσταλγία όταν επιστρέφουν στον προορισμό τους».

Τα εγκαίνια των Hellenic Duty Free Shops στην εντός Σένγκεν περιοχή υλοποιήθηκαν από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας συνοδευόμενο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dufry κ. Julián Díaz, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Νότιας Ευρώπης & Αφρικής της Dufry κ. Pedro Castro, το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κύριο Γιάννη Παράσχη και τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης & Λειτουργίας Καταστημάτων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κ. Γιώργο Ελευθεράκο.

Στα νέα καταστήματα έχουν ενσωματωθεί ακόμα 12 μπουτίκ: η Max Mara, που η εταιρεία Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. εισάγει για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά των αεροδρομίων, η boutique Michael Kors, που λειτουργεί αποκλειστικά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, τα brands Emporio Armani και Hugo Boss, η Zeus + Dione, μία ελληνική εταιρεία με πολυτελή ενδύματα και αξεσουάρ που εμπνέεται από την κουλτούρα της Ελλάδας, η βρετανική μάρκα κοσμημάτων Links of London, η Victoria’s Secret Beauty and Accessories, η Folli Follie, η Swarovski + Swatch, η Sunglasses Boutique με μια μεγάλη συλλογή γυαλιών ηλίου επώνυμων Οίκων, καθώς και το κατάστημα KORRES με τα φυτικά, ελληνικά καλλυντικά. Τα δύο τελευταία καταστήματα ονομάζονται Last Minute Shops γιατί είναι για τις αγορές της τελευταίας στιγμής πριν από την αναχώρηση και διαθέτουν μικρότερη συλλογή από τους best seller κωδικούς στις βασικές κατηγορίες ειδών, όπως αρώματα και καλλυντικά, ποτά, καπνικά, ελληνικά τρόφιμα, σοκολατοειδή, αναμνηστικά είδη, γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικά είδη κ.α.

Τέλος, οι οθόνες που είναι τοποθετημένες σε πολλά, στρατηγικά σημεία εντός των καταστημάτων προσδίδουν μία πολύ σύγχρονη εικόνα στο κατάστημα, ενώ επικοινωνούν άμεσα όλες τις προωθητικές ενέργειες και υπηρεσίες που προσφέρονται, συμβάλλοντας ιδανικά στη μοναδική εμπειρία που προσφέρεται στους επιβάτες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.