Δεύτερη μονάδα αλουμίνας «στήνει» στα Ασπρα Σπίτια ο Μυτιληναίος

Στη δημιουργία δεύτερης μονάδας αλουμίνας δυναμικότητας 1 εκατ. τόνων στα Ασπρα Σπίτια προχωρεί ο όμιλος Μυτιληναίου. Την επένδυση ύψους 400 εκατ. δολαρίων που θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Στη δημιουργία δεύτερης μονάδας αλουμίνας δυναμικότητας 1 εκατ. τόνων στα Ασπρα Σπίτια προχωρεί ο όμιλος Μυτιληναίου. Την επένδυση ύψους 400 εκατ. δολαρίων που θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων η οποία ενέκρινε τον εταιρικό μετασχηματισμό του ομίλου που προβλέπει την απορρόφηση του Αλουμινίου, της Μέτκα και της Protergia από την εισηγμένη holding.
Παράλληλα, ο όμιλος προχωρά στην αναβάθμιση της μονάδας του αλουμινίου αυξάνοντας την δυναμικότητα από 190.000 σε 250.000 τόνους, με το ύψος της επένδυσης να ανέρχεται στα 100 εκατ. δολάρια.
Με τη νέα επένδυση το Αλουμίνιον της Ελλάδος θα έχει ετήσιο τζίρο 1 δις. ευρώ.
Επίσης, όπως έγινεγνωστό ο όμιλος προχωρεί στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 250-300 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοίνωσε κ. Μυτιληναίος στο ομολογιακό έχει αποφασίσει να συμμετάσχει με 50 εκατ. ευρώ η EBRD.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.