Συνεχίζεται η αναστάτωση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από την λανθασμένη αποφυλάκιση από τον Κορυδαλλό κατηγορουμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που είχε αποκαλύψει την Τετάρτη «Το Βήμα».
Οι υπεύθυνοι του σωφρονιστικού καταστήματος δεν «πρόσεξαν» ότι ο κρατούμενος είχε δύο δικαστικές εκκρεμότητες και τον άφησαν ελεύθερο για την μία από αυτές.
Παρ’ ότι έχει κινητοποιηθεί η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του… άφαντου ποινικού (είχε δηλώσει τόπο διαμονής στην περιοχή του Γαλατσίου) δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα , ενώ αναζητούνται οι ευθύνες για το «λάθος» των στελεχών των φυλακών Κορυδαλλού. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη περίπτωση μέσα σε λίγα χρόνια όπου γίνεται σφαλμένη αποφυλάκιση κρατουμένου.
Είχε προηγηθεί η περίπτωση αποφυλάκισης ομογενούς από την πρώην Σοβιετική Ενωση που ήταν βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση του «μακελειού στου Ρέντη», το 2011, με τον θάνατο δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην διάρκεια καταδίωξης κακοποιών που τους πυροβόλησαν εν ψυχρώ. Η δίκη για αυτή την υπόθεση με κατηγορούμενους δύο υπαλλήλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε προσφάτως κι οδήγησε σε απαλλακτική απόφαση.
Κι αυτό με το σκεπτικό ότι τα έγγραφα για τις δύο ποινικές εκκρεμότητες που είχε ο ομογενής ήταν σχετικά «ασαφή». Αντιθέτως στην τωρινή περίπτωση το λάθος ήταν κραυγαλέο κι υπήρχε σχετική καταγραφή στα ηλεκτρονικά αρχεία των φυλακών που επισημαινόταν ότι ο εν λόγω κρατούμενος είχε ένταλμα προσωρινής κράτησης από την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας που δεν επέτρεπε να αφεθεί ελεύθερος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο «δραπέτης» με την …σύμφωνη γνώμη των υπευθύνων του Υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν βασικό μέλος σε πολυμελή εγκληματική οργάνωση (με 15 περίπου μέλη) που εξαρθρώθηκε το Μάρτιο του 2016 από την Ασφάλεια Λαμίας και είχε προχωρήσει σε 60 κλοπές αυτοκινήτων, από περιοχές της Φθιώτιδας, Εύβοιας, Αττικής, Θεσσαλονίκης, Κορινθίας, Λάρισας και Πιερίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριό» τους περιοχές της Αττικής, ενώ κύριους «στόχους» τους αποτελούσαν Ι.Χ. αυτοκίνητα, συγκεκριμένης μάρκας. Τα μέλη της σπείρας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και κατά περίπτωση, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.