Σε μια τηλεοπτική αγορά που εντυπωσιάζει με τον πλούτο και την ποικιλία των προϊόντων της, ειδικά στον τομέα της ψυχαγωγίας, δεν είναι ως φαίνεται αρκετά τα δεκάδες ολοκαίνουργια πρωτότυπα σίριαλ. Εταιρείες παραγωγής, τηλεοπτικά κανάλια και διαδικτυακές πλατφόρμες (ο χώρος όπου σιγά-σιγά μεταφέρεται το παιχνίδι) επιστρατεύουν, δίπλα στα καινούργια, και τα παλιά τροπαιούχα «άλογα κούρσας» τους, επιχειρώντας να κερδίσουν μια μερίδα από το παλιό παραδοσιακό τηλεοπτικό κοινό που πιθανώς δεν έχει εξοικειωθεί με την τηλεόραση της νέας γενιάς.
Αλλά και να γνωρίσουν στους νέους τηλεθεατές τους «παλαίμαχους» ήρωες που ψυχαγώγησαν εκατομμύρια τηλεθεατές στον κόσμο, τις εποχές πριν από την τηλε-διαδικτυακή επανάσταση με τις συνδρομητικές πλατφόρμες, τις κινηματογραφικού επιπέδου παραγωγές, και τα (με πληρωμή ή παράνομα) downloading. Κάπως έτσι το Netflix επανέφερε για μερικά επεισόδια το «Gilmore Girls», μια μεγάλη επιτυχία των The WB και The CW που είχε παιχτεί από το 2000 ως το 2007, το Showtime ξεκίνησε την προβολή ενός νέου «Twin Peaks» πάλι σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Λιντς (το παλιό είχε παιχτεί την περίοδο 1990-1991), ενώ έχει αρχίσει να συζητιέται και η επαναφορά του «How I met your mother». Την ίδια στιγμή επιβεβαιώθηκε και επιστροφή του «Will and Grace», της μεγάλης επιτυχίας του NBC (1998 – 2006) που είχαμε δει και στην Ελλάδα.
Η αρχή έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με ένα δεκάλεπτο σκετσάκι που αφορούσε τις αμερικανικές εκλογές. Για την ακρίβεια, αναφερόταν στο πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η άγνοια του ψηφοφόρου, αν και το μήνυμα ήταν προφανές: «Ψηφίστε Χίλαρι Κλίντον». Το χαριτωμένο «μονόπρακτο» άρεσε πολύ, οι τέσσερις πρωταγωνιστές δήλωσαν ενθουσιασμένοι που συναντήθηκαν ξανά μπροστά στις κάμερες, μέσα στο σαλόνι του Γουίλ (γιατί αυτό ήταν το σκηνικό) και λίγο μετά το NBC ανακοίνωνε πως η συνάντηση θα έχει και συνέχεια. Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει, μαζί τους και οι πρώτες συνεντεύξεις και τα πρώτα διαφημιστικά. Η σειρά αναμένεται να βγει στον αέρα την περίοδο 2017 – 2018 με έναν νέο κύκλο (τον 9ο κύκλο) που θα αποτελείται από 12 ημίωρα επεισόδια.
Το διάσημο για τις βιτριολικές ατάκες του σίριαλ των Ντέιβιντ Κόχαν και Μαξ Μάτσνικ, έχει τιμηθεί με 16 βραβεία ΕΜΜΥ και έχει υπάρξει υποψήφιο 27 φορές (!) για Χρυσή Σφαίρα (χωρίς όμως να καταφέρει να αποσπάσει ούτε μία). Ο δικηγόρος Γουίλ (τον ερμηνεύει ο Ερικ Μακ Κόρμακ) έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πρώτους καλοδομημένους (και όχι ρηχά παρουσιασμένους – στερεοτυπικούς) γκέι χαρακτήρες της αμερικανικής τηλεόρασης. Η κολλητή φίλη και συγκάτοικός του, η Γκρέις (Ντέμπρα Μέσινγκ), είναι μια σύγχρονη νευρωτική αλλά και χαριτωμένη γυναίκα εβραϊκής καταγωγής που μέσα από τον αγώνα και την αγωνία της για να επιτύχει στη ζωή και να ευτυχίσει, σατιρίζει ανηλεώς το φύλο της και τη φυλή της.
Ως (διαρκώς) μεθυσμένη Κάρεν η απολαυστική Μέγκαν Μαλάλι καυτηριάζει με τη σειρά της την ανθρώπινη ματαιοδοξία, τον νεοπλουτισμό, την απληστία, το ανικανοποίητο, ενώ ο Σον Χέις στον ρόλο του Τζακ, του από αξιαγάπητου ως υστερικού γκέι κολλητού του Γουίλ, συμπληρώνει με την εξωστρεφή ερμηνεία του την απολαυστική τετράδα των πρωταγωνιστών. Για την ιστορία, ο τρίτος και ο τέταρτος κύκλος της σειράς (2000 -2002) ήταν οι πιο επιτυχημένοι εμπορικά, με τις μετρήσεις να δείχνουν πως τους παρακολούθησαν 17.300.000 τηλεθεατές τον καθένα. Απομένει να δούμε αν και σήμερα, σε μια εποχή που και στις από τηλεοράσεως κωμωδίες τα πράγματα λέγονται πολύ πιο ωμά από ό,τι τα έλεγαν ο Γουίλ, η Γκρέις και η παρέα τους, μια κωμωδία παλιάς κοπής μπορεί να ξανακάνει επιτυχία χωρίς να αναγκαστεί να μεταλλαχθεί σε κάτι πιο «σύγχρονο», που πιθανώς όμως θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα της.