Το τέλος της ντροπής

Οταν στριμώχνονται οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης εκτοξεύουν μια, υποτίθεται, ακαριαία απάντηση:

Οταν στριμώχνονται οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης εκτοξεύουν μια, υποτίθεται, ακαριαία απάντηση: Γιατί οι άλλοι ήταν καλύτεροι; Και συνεχίζουν ακάθεκτοι «χρέωσαν τη χώρα εκατοντάδες δισ., έκοψαν επανειλημμένως μισθούς και συντάξεις, φορολόγησαν, διέλυσαν την οικονομία και τώρα τολμούν και μιλάνε για τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ» .
Προφανώς και συσσώρευσε δεινά το παλαιό πολιτικό σύστημα στη χώρα. Προφανώς και για τη χρεοκοπία ευθύνονται η Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ. Αθλια ήταν από τον Γ. Παπανδρέου και το επιτελείο του η διαχείριση της, πρωτοφανούς είναι η αλήθεια για χώρα του ευρώ, κρίσης. Πλήρωσαν όμως όλοι. Το ΠαΣοΚ καταστράφηκε, ο Παπανδρέου περιφέρει το επίθετό του και μαζεύει ψίχουλα ψήφων ενώ η Νέα Δημοκρατία διασπάστηκε και έχασε τη μισή της σχεδόν εκλογική δύναμη. Αν δεν ήταν το πολιτικό κατεστημένο τόσο αμαρτωλό, ακόμη και τις διπλές υποσχέσεις να έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επρόκειτο το 2015 να κατακτήσει την εξουσία.
Πώς μπορείς λοιπόν να κρυφτείς πίσω από το παρελθόν για να δικαιολογήσεις τα δυσβάσταχτα μέτρα του τρίτου αλλά και του τωρινού τέταρτου μνημονίου, που αφανίζουν απόμαχους και ασθενή κοινωνικά στρώματα, όταν μάλιστα έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα; Από πού και ως πού όταν κόβεις 20% μια σύνταξη που έχει ήδη κοπεί δύο και τρεις φορές απαλλάσσεσαι της ευθύνης; Οταν μάλιστα έχεις εκλεγεί έχοντας υποσχεθεί την «άλλη λύση»;
Το θέμα τελικά δεν είναι μόνο η παντελής αποτυχία της τωρινής διακυβέρνησης. Ακόμη και τα νέα μέτρα, δυσβάσταχτα για τουλάχιστον τρία εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και συνταξιούχους που θα πληγούν από την αύξηση των εισφορών ή τις θηριώδεις μειώσεις συντάξεων, ίσως κάνουν λιγότερο κακό στην χώρα από τη συνεχιζόμενη κακοήθη προσπάθεια εξαπάτησης και παραπλάνησης των πολιτών. Η δηλητηριώδης τακτική της απόκρυψης της αλήθειας με τεχνάσματα, η διαρκής προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης απειλούν τη δημοκρατία περισσότερο και από τον οικονομικό μαρασμό. Τα διαβόητα «αντίμετρα» για παράδειγμα, που ανενδοίαστα παρουσιάζονται από στελέχη της κυβέρνησης ως αντίβαρο στα μέτρα, είναι από τις εντυπωσιακότερες προσπάθειες εξαπάτησης της κοινωνίας. Χωρίς ντροπή, οι ίδιοι άνθρωποι που με έναν νόμο θα καταργούσαν τα μνημόνια, τον ΕΝΦΙΑ, θα επανέφεραν τον δέκατο τρίτο μισθό, δεν θα έπαιρναν ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα, ή δεν θα έκοβαν ούτε ένα ευρώ τις συντάξεις, προσπαθούν να βάλουν στην ίδια ζυγαριά τα μέτρα που σίγουρα θα παρθούν με τα αντίμετρα που θα εφαρμοστούν υπό προϋποθέσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών πέρυσι ορκίστηκε στη Βουλή ότι θα παραιτηθεί εάν κατέβει το όριο του αφορολογήτου. Επεσε περίπου στο μισό και ο κ. Τσακαλώτος δεν φεύγει, δεν ζητά συγγνώμη, δεν τρέχει τίποτα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.