Εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο για εισαγωγή της μετοχής της Intralot σε ξένο χρηματιστήριο, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Σωκράτης Κόκκαλης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Και άλλες φορές η διοίκηση της Intralot είχε αναφέρει ότι δέχεται πιέσεις από ξένους θεσμικούς επενδυτές για εισαγωγή σε ξένο χρηματιστήριο καθώς οι εργασίες στην Ελλάδα αντιστοιχούν πλέον σε πολύ μικρό ποσοστό του τζίρου, αλλά για πρώτη φορά εμφανίζεται και με τον πλέον επίσημο τρόπο, μέσω του προέδρου της, η εταιρεία να υιοθετεί αυτές τις προτροπές. Μάλιστα ερωτώμενος ο κ. Κόκκαλης αν η είσοδος σε ξένο χρηματιστήριο συνεπάγεται και αλλαγή φορολογικής έδρας δήλωσε πως αυτά είναι «αλληλένδετα».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Intralot: «Στην Ελλάδα μας αποκαλούσαν κάποτε Εθνικούς Προμηθευτές τα ΜΜΕ που είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, σαν να ήταν κάτι κακό την ώρα που μεγάλωνε η αξία μιας κρατικής εταιρείας, όπως ο ΟΠΑΠ χάρη στη δική μας συνεργασία. Αυτή η κατάσταση δεν βοηθά την ελληνική οικονομία. Μας ρωτάνε γιατί δεν έχουμε φύγει ακόμη. Εμείς αισθανόμαστε ελληνική εταιρεία αλλά είναι περίεργο να χάνουμε δουλειές στη χώρα μας από ανταγωνιστές που δεν μπορούν να μας ανταγωνιστούν διεθνώς. Εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο για είσοδο σε ξένα χρηματιστήρια και αυτά στον κλάδο μας είναι η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κόνγκ. Το Χονγκ Κονγκ είναι λίγο μακριά για εμάς. Τα ελληνικό χρηματιστήριο αυτή τη στιγμή είναι πολύ ευμετάβλητο με πολύ μικρό αγοραστικό ενδιαφέρον και κεφαλαιοποιήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην αξία των εταιρειών, επηρεαζόμενο από γεγονότα ή και φήμες που δεν έχουν σχέση με τα προϊόντα και τις προοπτικές των εταιρειών».
Βεβαίως, ο πρόεδρος της Intralot επισήμανε πως αν πραγματοποιηθεί αλλαγή έδρας δεν σημαίνει πως η εταιρεία φεύγει από την Ελλάδα αφού τα τμήματα έρευνας και παραγωγής λογισμικού και μηχανημάτων θα παραμείνουν στην Ελλάδα.
Σχετικά με τον ΟΠΑΠ, ο ιδρυτής της Intralot είπε ότι «αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η ύπαρξη ιδιωτικού μονοπωλίου τυχερών παιχνιδιών», χαρακτηρίζοντας την πορεία της ιδιωτικοποίησης από το 2013 και μετά πονεμένη ιστορία, υπογραμμίζοντας ότι το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας πέρασε πρόσφατα σε ανώνυμο ιδιοκτησιακό καθεστώς με έδρα το σκοτεινό Λιχτενστάιν ενώ ο ΟΠΑΠ έχει πρόσφατα αποκτήσει ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση από τον ρυθμιστή, την Εθνική Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων μετά την ξαφνική μεταβολή της στάσης της τελευταίας στον κανονισμό για τα φρουτάκια.
Ο κ. Κόκκαλης τόνισε την ιστορική σχέση της Intralot με τον ΟΠΑΠ και την αξία που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της τεχνολογικής συνεργασίας τους «εκτοξεύοντας τον κύκλο εργασιών τουΟΠΑΠ από 0,2 δισ. ευρώ σε 5,5 δισ. μεταξύ των ετών 1990 και 2010 με την εγκατάσταση των συστημάτων της Intralot και την έναρξη του αθλητικου στοιχηματος το 2000».

O κ. Σωκράτη Κόκκαλης αναφέρθηκε και στο διαδικτυακό τζόγο στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας το τοπίο το άναρχο και υποστήριξε πως ένας κανονικός διαγωνισμός -που έχει καθυστερήσει πολύ- για μόνιμες άδειες διαδικτυακού στοιχηματισμού, θα επιτρέψει επενδύσεις για ανάκτηση μεγάλου ποσοστού από τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο και προέτρεψε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις εξαγγελίες της για την τακτοποίηση του ζητήματος.
Τέλος, ο πρόεδρος της Intralot δήλωσε περήφανος για τις επιτυχίες της εταιρείας του σε προηγμένες αγορές όπως οι ΗΠΑ όπου απασχολούνται 600 εργαζόμενοι σε 12 πολιτείες και στην προοπτική νέων έργων που αναμένονται στις ΗΠΑ. Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στις μεγάλες ευκαιρίες της αγοράς της Τουρκίας όπου η Intralot έχει εδραιωμένη παρουσία στο Αθλητικό Στοίχημα και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αναδιάρθρωση της ιδιοκτησίας της Κρατικής Λοταρίας και του Ιπποδρόμου με την προοπτική συμμετοχής στο διαγωνισμό για τη διαχείριση και τον τεχνολογικό εξοπλισμό.