Ανάκληση 240.000 οχημάτων Hyundai και Kia Motors

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας διέταξε την Παρασκευή τις αυτοκινητοβιομηχανίες Hyundai και Kia Motors να προχωρήσουν σε ανακλήσεις περίπου 240.000 αυτοκινήτων έπειτα από πληροφορίες για προβλήματα ασφάλειας που ενδέχεται να παρουσιάσουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας διέταξε την Παρασκευή τις αυτοκινητοβιομηχανίες Hyundai και Kia Motors να προχωρήσουν σε ανακλήσεις περίπου 240.000 αυτοκινήτων έπειτα από πληροφορίες για προβλήματα ασφάλειας που ενδέχεται να παρουσιάσουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Τις πληροφορίες αυτές διοχέτευσε στη δημοσιότητα πρώην εργαζόμενος στη Hyundai.
Οι δύο εταιρείες νωρίτερα είχαν αρνηθεί να προχωρήσουν αυτοβούλως σε ανάκληση των αυτοκινήτων υποστηρίζοντας ότι δεν συντρέχει κανείς λόγος ασφάλειας κατά την κυκλοφορία τους. Σημειωτέον ότι η ανάκληση αφορά 12 διαφορετικά μοντέλα της Hyundai και της θυγατρικής της, Kia Motors.
Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της Σεούλ αναλαμβάνει παρόμοια πρωτοβουλία.
Η ανάκληση αφορά μεταξύ άλλων τα μοντέλα i30, Sonata και Genesis της Hyundai και τα Mohave και Carnival της Kia, προκειμένου να ελεγχθούν τα σωληνάκια αέρος και τροφοδοσίας καυσίμου, η ορθή λειτουργία των φώτων φρεναρίσματος και των λυχνιών χειροφρένου και αρκετές ακόμα λειτουργίες που φέρονται να εμφανίζουν προβλήματα, σύμφωνα με το BBC.
Σε ανακοίνωσή της η Hyundai Motor σημειώνει ότι θα σεβαστεί το αίτημα για ανάκληση των μοντέλων και υπογραμμίζει ότι «δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός ή ατύχημα εξ αιτίας των αναφερθέντων ζητημάτων».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.