Πάτησαν γκάζι για την πώληση του 17% της ΔΕΗ

Χωρίς καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των προαπαιτουμένων του νέου επικαιροποιημένου Μνημονίου, η κυβέρνηση προκήρυξε την πρόσληψη συμβούλου για την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, το οποίο ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Μια από τις πιο καυτές ιδιωτικοποιήσεις του ελληνικού προγράμματος, την αποφυγή της οποίας είχε κάνει λάβαρο ο ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει τον δρόμο της μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Χωρίς καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των προαπαιτουμένων του νέου επικαιροποιημένου Μνημονίου, η κυβέρνηση προκήρυξε την πρόσληψη συμβούλου για την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, το οποίο ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Μια από τις πιο καυτές ιδιωτικοποιήσεις του ελληνικού προγράμματος, την αποφυγή της οποίας είχε κάνει λάβαρο ο ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει τον δρόμο της μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Με την πώληση του 17% – όταν αυτό επιτευχθεί – το Δημόσιο θα απομείνει με το μάνατζμεντ και με το 34% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης (η οποία θα ενταχθεί στο Υπερταμείο), βάσει του οποίου θα έχει την καταστατική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» με την προκήρυξη για την πρόσληψη συμβούλου ικανοποιείται ακόμη ένα προαπαιτούμενο, αλλά για να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός πρέπει πρώτα η κυβέρνηση να ξεμπλέξει το κουβάρι της ΔΕΗ, που είναι από τα πιο σύνθετα του προγράμματος. Αφενός λόγω της αναγκαστικής μείωσης των μεριδίων λιανικής της ΔΕΗ μέσω των δημοπρασιών ΝΟΜΕ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφετέρου λόγω της πώλησης περίπου 40% του λιγνιτικού δυναμικού της, η οποία ορίζεται στο Μνημόνιο πρόκειται να αρχίσει τον Ιούνιο του 2018.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.