«Καπέλο» εισφορών έως 28% σε ελεύθερους επαγγελματίες – αγρότες

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από το 2018 για 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, η οποία προβλέπεται στο κείμενο του τελικού μνημονίου της κυβέρνησης με τους δανειστές. To νέο «καπέλο» φτάνει έως το 28% ανάλογα με το εισόδημα.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από το 2018 για 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, η οποία προβλέπεται στο κείμενο του τελικού μνημονίου της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Το νέο «καπέλο», σύμφωνα με Τα Νέα, φτάνει έως το 28%, όπως προκύπτει από συγκεκριμένα παραδείγματα, ανάλογα με το εισόδημα, αλλά μπορεί να φτάσει και το 61% σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως εκτιμούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών.

Επισημαίνεται ότι στα υψηλότερα εισοδήματα η επιβάρυνση θα κυμαίνεται από 110 έως και 170 ευρώ μηνιαίως. Η αύξηση θα αγγίξει ακόμα και τους ασφαλισμένους που δηλώνουν εισόδημα 6.000 ευρώ, οι οποίοι θα πληρώσουν επιπλέον 270 ευρώ ετησίως.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.