Σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή προχώρησαν μέλη του ο Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ), απαιτώντας να δουν τους αρμόδιους υπουργούς και όχι μόνο τους βουλευτές που τους δέχθηκαν, καθώς αντιδρούν στις περικοπές των επιδομάτων τους.

Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου μπήκε στην Βουλή για να συναντήσει εκπροσώπους των κομμάτων (είδαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) ώστε να τους εκθέσει τα αιτήματά της για τις διαρκείς περικοπές επιδομάτων τους, τις συντάξεις και τους μισθούς των ατόμων με αναπηρία, ενώ έγιναν δεχτοί και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στον δεύτερο όροφο.

Ωστόσο, απαίτησαν να έρθει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωρίου, αλλά ενημερώθηκαν ότι η ίδια βρισκόταν στο υπουργείο και δεν μπορούσε να γίνει η συνάντηση αυτή στην Βουλή. Οι παραπληγικοί αντέδρασαν φωνάζοντας ότι δεν θα φύγουν αν δεν δουν κάποιον από το αρμόδιο υπουργείο και κάθισαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικώς, μετά από παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, ο οποίος τηλεφώνησε στον υφυπουργό Εργασίας Αν. Πετρόπουλο, υπήρξε η δέσμευση του τελευταίου ότι θα επανεξεταστεί το θέμα τους. Έτσι, οι παραπληγικοί αποχώρησαν μέχρι νεωτέρας.