Η καθυστέρηση στην κατάθεση των μέτρων και αντίμετρων μεταθέτει την ψήφισή τους για μια-δυο μέρες αργότερα.

Έτσι, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν το σχετικό πολυνομοσχέδιο να κατατίθετο στις 10 Μαίου για να έχει ψηφιστεί μέχρι 16-17 Μαίου, τώρα αναμένεται τα μέτρα να κατατεθούν μέχρι την προσεχή Παρασκευή 12 Μαίου για να εισαχθούν προς επεξεργασία στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές την Δευτέρα και Τρίτη 15-16 Μαίου και ακολούθως να έρθουν προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την Τετάρτη και Πέμπτη 17-18 Μαίου.

Αυτά προκύπτουν από την συζήτηση που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Μάλιστα επισήμανε πως όταν οι βουλευτές κληθούν να ψηφίσουν τα μέτρα θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τις εξελίξεις σχετικά με το χρέος, κάτι βεβαίως που αναμένεται να φανεί αργότερα στην συνεδρίαση του Eurogoup της 22 Μαΐου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής πάντως παραδέχτηκε ότι το πακέτο μέτρων – αντίμετρων δεν θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο για το σύνολο των πολιτών: «Τα αντίμετρα θα ωφελήσουν κάποιους και κάποιοι θα έχουν απώλεια», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα βγει αρραγής από την κρίσιμη ψηφοφορία λέγοντας:

«Όχι μόνο δεν φοβάμαι καμία διαρροή, αντιθέτως θα υπερψηφιστούν ορισμένα αντίμετρα κι από άλλα κόμματα».

Εκτίμησε δε ότι η ΝΔ θα αντιμετωπίσει εσωκομματικά προβλήματα με την καταψήφιση των αντίμετρων και ιδίως εκείνων που σχετίζονται με φορολογικές ελαφρύνσεις.