Σφοδρή επίθεση κατά συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ εξαπέλυσε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, κατηγορώντας τους ότι με «ψευτιές από το πρωί μέχρι το βράδυ, με το “καρναβάλι” της Υγείας, με τα δέκα μουλάρια, τις τρεις άμαξες και τα τριάντα μπαλόνια», επιχειρούν να αλλοιώσουν την πραγματική εικόνα που υπάρχει στο ΕΣΥ σχετικά με τις προσπάθειες στελέχωσής του. Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπ. Λυκούδη, παρέθεσε σειρά στοιχείων για τις προσλήψεις στο σύστημα Υγείας, οι οποίες συνολικά φτάνουν μέχρι τώρα στις 8.594. «Δεν είναι δυνατόν να μην βλέπετε αυτά τα στοιχεία και να βλέπετε μόνο τις ψευτιές και την “καταστροφή”της ΠΟΕΔΗΝ», είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Λυκούδη κάνοντας λόγο για «μεταφερόμενο ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ από κάποιους συνδικαλιστές που έχασαν την πρόσβαση στη δυνατότητα των ρουσφετιών μετακινήσεων, μετατάξεων και τοπικής μικροεξουσίας». «Αλλιώς», όπως είπε, «θα είχαμε πλημμύρα κινητοποιήσεων αν ήταν πραγματικότητα οι ψευτιές τις οποίες λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους».

Ο κ. Πολάκης επικαλούμενος τα στοιχεία που παρέθεσε, είπε ότι «δίνουν μια άλλη εικόνα από αυτήν που αγωνιωδώς και με όλο λιγότερο πιστούς πλέον προσπαθούν να δείξουν τα ΜΜΕ». «Όταν κάποιοι των μεγάλων ή των μεσαίων ΜΜΕ έπαιρναν κάθε μήνα για να προβάλουν ένα “μπάνερ” 20.000 ευρώ ή για να δημοσιεύσουν μια μέρα ένα άρθρο με θέμα “Πολιομυελίτιδα και Συρία” ή “Νοσοκομειακές Λοιμώξεις” και έπαιρναν 19.000 ευρώ, ή οχταχίλιαρα και δεκαχίλιαρα για να φτιάξουν σχέδιο επικοινωνίας του ΚΕΕΛΠΝΟ ατομικά, όταν όλοι αυτοί έπαιρναν αυτά και τους τα κόψαμε, μαύρα θα τα βλέπουν στην Υγεία, ολόμαυρα».

Όσον αφορά τα στοιχεία που παρέθεσε είπε ότι «ο σεισμός, λιμός και καταποντισμός του χώρου της Υγείας που προβάλλεται από μια σειρά ΜΜΕ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερα να αυξήσει τα όρια δαπανών που προέβλεπαν τα μεσοπρόθεσμα Σαμαρά με αποτέλεσμα να εισρεύσουν στα δημόσια νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας 1 δισ. ευρώ παραπάνω, ενώ υπήρξε και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 300 εκατ. ευρώ, ενώ συνεχίζεται μια μεγάλη μεταφορά πόρων από τον ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία. Όσον αφορά τις προσλήψεις, είπε ότι εκτός των 8.594 ατόμων που έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία (οι 2.484 είναι μόνιμοι), είναι σε διαδικασία να αναλάβουν με προκηρύξεις που έχουν ολοκληρωθεί 1.833 εκ των οποίων οι 1.423 μόνιμοι και αναμένουν τον διορισμό τους, ενώ από προκηρύξεις που έχουν γίνει αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η επιλογή είναι 2.083 μόνιμοι. Για προκήρυξη είναι ακόμα 1.840 μόνιμοι γιατροί, 3.100 για τις ΤΟΜΥ, επαναπροκήρυξη 850 από ΟΑΕΔ, 40 για το ΕΚΑΒ και 270 σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας για τις ειδικές κατηγορίες πολυτέκνων. «Αυτοί είναι 6.100 από τους οποίου οι 2.150 μόνιμοι», σημείωσε ο κ. Πολάκης, υποστηρίζοντας ότι το ΕΣΥ «έχει να δει τέτοια ενίσχυση του προσωπικού του από τη δεκαετία του ’80, διότι όλα αυτά αθροίζονται σε 18.612 άτομα». Ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι δεν αμφισβητεί τα στοιχεία αυτά, όμως εξήγησε ότι η ερώτησή του έχει σχέση με τις συνολικές ανάγκες του συστήματος Υγείας, με βάση τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ. «Εσείς μπορεί να αμφισβητείτε την αξιοπιστία της ΠΟΕΔΗΝ και καλά κάνετε», είπε στον αναπληρωτή υπουργό, τονίζοντάς του, ωστόσο, ότι «αυτή είναι το όργανο των εργαζομένων και από εκεί θα αντλήσω στοιχεία». «Από πού αλλού θα εισπράξουμε μια εικόνα για να μπορέσουμε να την καταθέσουμε;», διερωτήθηκε, ενώ ακούστηκε το σχόλιο του κ. Πολάκη: «Καβατζώσατε τώρα…»!