Η μελωδία της ευτυχίας πλημμυρίζει το Τορίνο καθώς η αγωνιστική σεζόν πλησιάζει στο τέλος. Η Γιουβέντους είναι και αυτή τη χρονιά μέσα σε όλες τις κατηγορίες των ποδοσφαιρικών Οσκαρ, με σχεδόν σίγουρο, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε, τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ιταλίας.
Το Τορίνο είναι η μια ευρωπαϊκή πόλη που μπορεί να γιορτάσει. Μια δεύτερη είναι η Μαδρίτη, με τη διαφορά ότι εκεί υπάρχει περισσότερο σασπένς. Η μάχη της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα για το στέμμα έχει μπει στην τελική ευθεία και το πρόγραμμα είναι βαρύ, καθώς η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έχει ένα ματς λιγότερο. Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα σε μια Κυρία και μια Βασίλισσα; Και οι δύο έκαναν το πρώτο βήμα για την είσοδό τους στην αίθουσα του θρόνου, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Κριστιάνο Ρονάλντο να αναλαμβάνουν τον ρόλο του ιππότη.

Επιστροφή στην πόλη του Τορίνο, που είναι έτοιμη να πανηγυρίσει το βράδυ της Τρίτης, την πρόκριση της Γιουβέντους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πέρασε ένα απολαυστικό διήμερο στο κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο, καθώς επικράτησε 2-0 της Μονακό και αναμένει τη διαδικασία του check-in για το ταξίδι στην πρωτεύουσα της Ουαλίας.
Η Γηραιά Κυρία έχει κάθε λόγο να χαμογελάει, καθώς ετοιμάζεται να σηκώσει το σκουντέτο για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ έχει ήδη προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου, όπου την περιμένει η Λάτσιο.
Ενας ακόμη λόγος που μπορεί να κάνει χαρούμενη την Κυρία είναι ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Ο αργεντινός επιθετικός έχει ήδη κάνει απόσβεση των 90 εκατ. ευρώ που πλήρωσε η Γιουβέντους στη Νάπολι για να τον φέρει στο Τορίνο. Ο Ιγκουαΐν, σκοράροντας δύο φορές στο Louis II, άνοιξε διάπλατα την πόρτα που οδηγεί στη λαμπερή αίθουσα του τελικού. Και εκεί ασφαλώς θα έχει να πει πολλά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με δεδομένο ότι και αυτή έχει κάνει ήδη το μεγάλο βήμα, με το 3-0 επί της Ατλέτικο στον πρώτο ημιτελικό. Φυσικά και στο Μπερναμπέου χρειάστηκε κάποιος να ανοίξει την πόρτα στη Βασίλισσα. Και αυτόν τον ρόλο ανέλαβε ο Κριστιάνο Ρονάλντο που πέτυχε ένα ακόμα χατ τρικ στη σπουδαία καριέρα του.
Ενας Αργεντινός και ένας Πορτογάλος, λοιπόν, είναι οι ιππότες που οδηγούν Γιουβέντους και Ρεάλ στην ευρωπαϊκή δόξα. Μονακό και Ατλέτικο δεν άντεξαν στην πίεση των πρώτων ημιτελικών. Η νεανική ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ προσπάθησε αρκετά, αλλά η σωστά οργανωμένη ιταλική άμυνα και ο σπουδαίος Τζιανλουίτζι Μπουφόν τη σταμάτησαν. Η Γιουβέντους διατήρησε για έκτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό ματς ανέπαφη την εστία της και μάλιστα κόντρα σε μία από τις πλέον επιθετικές ομάδες της Ευρώπης. Η κορυφαία άμυνα της διοργάνωσης έχει μόλις δύο γκολ παθητικό! Ετσι, η αποστολή της Μονακό στο Τορίνο γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης αποδείχτηκε ότι δεν ήταν έτοιμη για ένα τέτοιο παιχνίδι και η άμυνά της έγινε παιχνιδάκι στις ορέξεις του Ρονάλντο και της παρέας του. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε μπορεί να χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία τις απουσίες σημαντικών αμυντικών ποδοσφαιριστών, ωστόσο η γενικότερη αγωνιστική εικόνα των ροχιμπλάνκος δεν ήταν αυτή που μας είχαν συνηθίσει. Από την άλλη πλευρά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Εφτασε τα 52 γκολ σε νοκ-άουτ παιχνίδια, τα 13 σε ημιτελική φάση, ενώ στους τρεις τελευταίους αγώνες έχει σημειώσει οκτώ (τα πέντε στους δύο προημιτελικούς με την Μπάγερν).

Οι φιλοδοξίες των άλλων

Φυσικά, στόχους έχουν και οι άλλες δύο ομάδες των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μονακό πήρε την περασμένη εβδομάδα ένα καλό δώρο από τη Νις, η οποία νίκησε 3-1 την Παρί Σεν Ζερμέν. Ετσι, η ομάδα του Ζαρντίμ απέκτησε διαφορά τριών βαθμών από την αντίπαλό της (83 έναντι 80), ενώ έχει και ένα ματς λιγότερο (με τη Σεντ Ετιέν στο Πριγκιπάτο). Η Μονακό διεκδικεί λοιπόν το σαμπιονά με τις πιθανότητες να είναι υπέρ της, έφτασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ άφησε στην Παρί Σεν Ζερμέν το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο Γαλλίας. Μάλιστα, στην μεταξύ τους κόντρα στον ημιτελικό του Κυπέλλου, ο Ζαρντίμ άφησε εκτός αρκετούς βασικούς παίκτες.

Από την άλλη πλευρά, η Ατλέτικο Μαδρίτης διεκδικεί την τρίτη θέση στη βαθμολογία, που θα της δώσει το εισιτήριο για την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ροχιμπλάνκος έχουν ήδη προβάδισμα τριών βαθμών από τη Σεβίλλη, αλλά και καλύτερο πρόγραμμα, καθώς η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι έχει εκτός των άλλων και τη συνάντηση με τη Ρεάλ στο Μπαρναμπέου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ