Επενδύσεις με… χρυσά πόμολα

Επενδύσεις με... χρυσά πόμολα

Επενδύσεις με… χρυσά πόμολα
Σας βάζω σήμερα κατευθείαν στην ατμόσφαιρα των ημερών, οι οποίες σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό μας είναι μέρες επενδύσεων και έναρξης της μεγάλης ανάπτυξης.
Αυτή λοιπόν θα ξεκινήσει από τη ζώνη ευθύνης του Πάνου Καμμένου, δηλαδή από την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (κοινώς ΕΛΒΟ), η οποία βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης…
nnn
Ο υπουργός Αμυνας πληροφόρησε τον ελληνικό λαό από το βήμα της Βουλής ότι επιδεικνύει ενδιαφέρον για την ΕΛΒΟ κάποια εταιρεία από την Αφρική. Προανήγγειλε μάλιστα ότι η εταιρεία θα μετεξελιχθεί μέσα στο καλοκαίρι σε «διαμάντι της ελληνικής βιομηχανίας». Σας ενημερώνω ότι έψαξα το θέμα και έμαθα ότι η ενδιαφερόμενη εταιρεία ακούει στο όνομα Paramount (όπως η αμερικανική εταιρεία Paramount) και χώρα προέλευσής της είναι η Νότια Αφρική.
nnn
Μαθαίνω επίσης ότι οι νοτιοαφρικανοί υποψήφιοι για την Ελλάδα επενδυτές είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, την ώρα που στις αποθήκες της ΕΛΒΟ υπάρχει εξοπλισμός αξίας τουλάχιστον 14 εκατ. ευρώ…
nnn
Πέρα από το σίγουρο κέρδος, το ενδιαφέρον είναι ότι συνέταιρος των νοτιοαφρικανών επενδυτών εμφανίζεται εκείνος ο αξιοπρεπής κύριος με τα… χρυσά πόμολα που κατά σύμπτωση συμμετέχει και στην ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων…
nnn
Ενα πουλάκι από τη Βόρεια Ελλάδα μου μετέφερε ότι το ίδιο πρόσωπο επιμελήθηκε και την πρόσφατη ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου της συμπρωτεύουσας «Μακεδονία Παλλάς». Οπως διαπιστώνετε, όντως εισερχόμεθα στην εποχή μεγάλων και σπουδαίων επενδύσεων.
nnn
Σας έχω νέα από την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα, την οποία από τώρα το Μέγαρο Μαξίμου σπεύδει να χαρακτηρίσει «μείζον πολιτικό γεγονός». Γεγονός το καταλαβαίνω, αλλά μείζον, γιατί; Οπως μου εξήγησαν, ο Αλέξης Τσίπρας στην Κίνα, όπου θα συνοδεύεται από τον Στέργιο Πιτσιόρλα, θα υπογράψει μια σημαντική διμερή συμφωνία επενδύσεων και οικονομικής συνεργασίας. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν κατέστη δυνατόν να μάθω, πέραν του γεγονότος ότι η συμφωνία αυτή θα φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα.
nnn
Επιπλέον, σε όλες τις εκδηλώσεις για τον «Δρόμο του Μεταξιού» ο Πρωθυπουργός θα έχει σημαίνουσα θέση, αφού η παρουσία της COSCO στον Πειραιά θεωρείται και από Αθήνα και από Πεκίνο «ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού». Εμαθα επίσης ότι ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο της Κίνας όσο και με τον πρωθυπουργό, αλλά και με ξένους ηγέτες. Δεν αποκλείεται φέρ’ ειπείν να έχει συνάντηση και με τον κ. Ερντογάν, αν βεβαίως ο τούρκος πρόεδρος δεν ακυρώσει την επίσκεψή του στην Κίνα. Και μια τέτοια συνάντηση θα έχει ενδιαφέρον μετά τις απανωτές τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο.

Πού χάθηκε η Ολγα;
Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της νέας συμφωνίας είναι η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης. Γιατί σας το λέω αυτό; Επειδή θα τη φέρει εις πέρας η Ολγα Γεροβασίλη, άλλοτε κυβερνητική εκπρόσωπος και σχεδόν εξαφανισμένη τους τελευταίους μήνες από το προσκήνιο. Ως γνωστόν, αντικατέστησε τον Χρ. Βερναρδάκη, ο οποίος αναβαθμίζεται συνεχώς στο Μέγαρο Μαξίμου και αναμένεται να λάβει συντονιστικό ρόλο στην κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα. Επίσης αναβάθμιση ρόλων θα έχουν ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην Κίνα, και ο αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος λέγεται ότι είναι καλύτερος στις υποθέσεις διαχείρισης του ΕΣΠΑ από τον προκάτοχό του. Αλλωστε, στην τελευταία συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τους 13 περιφερειάρχες, εύσημα έδωσαν μόνο στον κ. Χαρίτση. Αφήστε που μαθαίνω ότι το νέο δίδυμο προσεχώς στον τομέα της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της ανασυγκρότησης θα είναι Πιτσιόρλας – Χαρίτσης.
nnn
Αλλά για να επιστρέψω στην Ολγα Γεροβασίλη, θα πρέπει να επισημάνω ότι θα πρέπει πολύ να κοπιάσει για τις μεταρρυθμίσεις της Δημόσιας Διοίκησης και (κυρίως) να ξεπεράσει τις ρουσφετολογικές πρακτικές του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και τις παραδόσεις του Νομού Αρτας όπου εκλέγεται.
Απόψε αυτοσχεδιάζουμε
Τρεις φορές αναφέρθηκε στον Κυρ. Μητσοτάκη στη διάρκεια του προχθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου ο Ευ. Τσακαλώτος, την ώρα που επιχειρούσε να πείσει τους υπουργούς για το πόσο συμφέρουσα είναι η συμφωνία της αξιολόγησης. Και τις τρεις φορές, όπως έμαθα, αποκαλούσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης… Λουίτζι Πιραντέλο, τον ιταλό δραματουργό, μυθιστοριογράφο και δοκιμιογράφο, στον οποίο απονεμήθηκε το Νομπέλ Λογοτεχνίας το 1934. Αλλά ο κ. Τσακαλώτος όταν παρομοίαζε τον κ. Μητσοτάκη με τον Πιραντέλο δεν το έκανε για καλό σκοπό. Κυρίως επέμεινε στα έργα του Ιταλού «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» και «Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε», θέλοντας να δηλώσει τις παλινωδίες που έχει ο πρόεδρος της ΝΔ στην οικονομία…

Save Mitsotakis
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που κ. Τσακαλώτος επιτίθεται με κάπως παράξενο τρόπο στον κ. Μητσοτάκη. Τις προάλλες, μετά από μια δήλωση του προέδρου της ΝΔ για το μοίρασμα του 5% του πλεονάσματος, έλεγε ότι θα παραγγείλει σε λιθογράφο μια αυτοκόλλητη ετικέτα που θα γράφει «Please save Mitsotakis», θα την κολλήσει στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του και θα την επιδεικνύει στους πάντες. Ισχυρίζεται ότι δεν θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ άλλον αντίπαλο που να ξέρει τόσο κακά οικονομικά όσο ο κ. Μητσοτάκης. Γι’ αυτό θέλει να τον κρατήσει στην αρχηγία του κόμματός του.
Ο Σπίρτζης θέλει 15 χρόνια
Ηταν η στιγμή που στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός έκανε τον προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια της κυβέρνησής του. Εδειξε με τον πιο «άμεσο τρόπο» ότι έως τις εκλογές απομένουν δύο χρόνια, αλλά ο προγραμματισμός, όπως τους έλεγε, δεν πρέπει και δεν μπορεί να σταματήσει στα δύο χρόνια, αλλά στα έξι χρόνια, αφού εμφανίστηκε βέβαιος για άλλη μια φορά ότι θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές. Δηλαδή, με απλά μαθηματικά, τους είπε ότι πρέπει να γίνει προγραμματισμός για δύο συν τέσσερα χρόνια, με τον Χρ. Σπίρτζη να πετάγεται από τη θέση του και να λέει: «Τι έξι χρόνια, εγώ κάνω προγραμματισμό για τα επόμενα 15 χρόνια». Το περίεργο είναι ότι ουδείς αντέδρασε.

Κουίζ
Ποιον αποκαλούν… Νεροχύτη στη ΝΔ; Για να σας βοηθήσω, τον αποκαλούν έτσι επειδή όλα τα καταπίνει και όλα τα ρουφάει, είναι εύκολος στις σχέσεις και στα νταραβέρια.

Προς Πειραιώτες

Ορισμένοι εκ των ανταγωνιστών μας δεν έχουν κανένα όριο, κανέναν φραγμό ή ενδοιασμό. Ειδικά οι Πειραιώτες δεν έχουν τον Θεό τους…
nnn
Προαναγγέλλουν διώξεις, υπαγορεύουν εισαγγελικές προκαταρκτικές και προεξοφλούν την αποτυχία της εξελισσόμενης διαγωνιστικής διαδικασίας για τον ΔΟΛ…
nnn
Κατηγορούν, οι αθεόφοβοι, τους απλήρωτους εργαζομένους του ΔΟΛ ότι, άκουσον- άκουσον, κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό στον μέγα ζάπλουτο πρόεδρό τους. Δικαίως πάντως αγανακτούν, γιατί απέτυχαν ως αντιγραφείς και έχασαν τη μάχη της κυκλοφορίας, παρά το διπλό σομπρέρο που φορούν.
nnn
Και κάτι ακόμη: Δεν κερδίζονται όλα με τα χρήματα, απαιτούνται και άλλες ιδιότητες…

nnn

Πυκνώνει τις παρουσίες του σε εκδηλώσεις για βιβλία ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Την Τετάρτη βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του γαλάζιου βουλευτή Αν. Δημοσχάκη με τίτλο «Από τον Εβρο στην… Κατεχάκη». Την Τρίτη θα βρεθεί στο Βελλίδειο, στην παρουσίαση του βιβλίου του Παντελή Σκλιά. Ενα βιβλίο που εκθειάζει την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Καραμανλή.

nnn

Ο Νικ, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι και οι γνωστοί του, είναι όντως πολυπράγμων, όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω… Ξυπνά το πρωί με τον ΔΟΛ στο προσκεφάλι του και παίρνει τους πάντες στο τηλέφωνο: τραπεζίτες, ανταγωνιστές, δικηγόρους και βεβαίως και τον γνωστό πρώην Εισαγγελέα, ο οποίος έχει, πώς να το κάνουμε, τον τρόπο του. Ενα έχω να τους πω: κάλμα, ρε παιδιά, κάλμα. Ο,τι και να κάνετε δεν κλείνει ο ΔΟΛ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.