Το «Twin Peaks» 26 χρόνια μετά επιστρέφει…

Από τις 22 Απριλίου έχει ξεκινήσει διεθνώς - στην Ελλάδα από την Cosmote TV - η (σε καθημερινή βάση) προβολή των δύο πρώτων κύκλων του «Twin Peaks». Για να θυμηθούμε οι παλαιότεροι και για να μάθουν οι νεότεροι.

Από τις 22 Απριλίου έχει ξεκινήσει διεθνώς –στην Ελλάδα από την Cosmote TV –η (σε καθημερινή βάση) προβολή των δύο πρώτων κύκλων του «Twin Peaks». Για να θυμηθούμε οι παλαιότεροι και για να μάθουν οι νεότεροι. Ετσι, με αυτόν τον τρόπο, διά της επαναλήψεως, το κοινό προετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα από τα πιο αναμενόμενα και διαφημισμένα τηλεοπτικά γεγονότα των τελευταίων ετών, την προβολή του τρίτου, ολόφρεσκου κύκλου ενός σίριαλ που έχει γράψει ιστορία: Το νέο «Twin Peaks» θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας τη Δευτέρα 22 Μαΐου, λίγες μετά την αμερικανική πρεμιέρα του στο Showtime με την ταυτόχρονη προβολή των τεσσάρων πρώτων επεισοδίων, και θα συνεχιστεί να προβάλλεται μέσα στο καλοκαίρι, με ένα επεισόδιο ανά εβδομάδα. Σκηνοθέτης και του τρίτου κύκλου ο Ντέιβιντ Λιντς, ο οποίος επιστρέφει στην τηλεόραση έπειτα από 26 χρόνια για να ολοκληρώσει αυτό που είχε ξεκινήσει το 1990.
Ο 71χρονος σκηνοθέτης του «Ανθρώπου ελέφαντα», του «Μπλε βελούδου», της «Ατίθασης καρδιάς» και της «Οδού Μαλχόλαντ», δεν είπε ως φαίνεται εύκολα το «ναι» για την τηλεοπτική του επανεμφάνιση. Το σχέδιο να συνεχιστεί το «Twin Peaks» που είχε προβληθεί την περίοδο 1990-1991 κινδύνεψε αρκετές φορές να ναυαγήσει για πολλούς και διάφορους λόγους προς απελπισία των φανατικών φίλων της σειράς. Ακόμα και όταν ο Λιντς μπήκε επιτέλους στο στούντιο δεν είχε γίνει ξεκάθαρο τι ακριβώς θα έκανε, από πόσα επεισόδια θα αποτελούνταν η σειρά, αλλά και πόσο… «Twin Peaks» θα ήταν το νέο «Twin Peaks». Ενώ αρχικά είχε γίνει λόγος για εννέα επεισόδια, τελικά ο σκηνοθέτης παρέδωσε 18 επεισόδια, γυρισμένα όμως σαν να επρόκειτο για ενιαία ταινία η οποία στη συνέχεια «έσπασε» σε 18 μέρη, όπως ο ίδιος δήλωσε. Χορταστική η επάνοδος. Λίγο πριν από την πρεμιέρα μια από τις αγαπημένες πρωταγωνίστριές του, η Λόρα Ντερν («Μπλε βελούδο», «Ατίθαση καρδιά» και «Inland Empire») η οποία συμμετέχει στη σειρά, βγήκε και δήλωσε ενθουσιασμένη με το τελικό αποτέλεσμα, κάνοντας επιπλέον λόγο για κάτι «άγριο και βαθύ και ξεκαρδιστικό», και ανεβάζοντας ακόμα πιο πολύ τις προσδοκίες. Αν και η παρουσία του Λιντς πίσω από τις κάμερες ήταν ήδη αρκετή για να εξάψει τη φαντασία των τηλεθεατών.
Το «Twin Peaks» νούμερο 3 ξαναπιάνει την ιστορία που γνωρίζαμε από τους προηγούμενους κύκλους, τη μυστηριώδη δολοφονία της Λόρα Πάλμερ στη μικρή πόλη Twin Peaks, οδηγώντας σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με το ποιος είναι ο ένοχος, επαναφέροντας παλιούς γνωστούς (οι οποίοι όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο που θα ερμηνεύουν τους ίδιους ρόλους που ερμήνευαν στο παλιό «Twin Peaks»), αλλά και εντάσσοντας στη διανομή πολλούς διάσημους ηθοποιούς. Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Κάιλ Μακ Λάχλαν (πρωταγωνιστής μεταξύ άλλων των σίριαλ «Sex and the city» και «The Good Wife») ξαναβρίσκει τον ρόλο του ειδικού πράκτορα Ντέιλ Κούπερ. Η Μάντσεν Αμικ, η Σέριλιν Φεν και ο Ντάνα Ασμπρουκ, επιστρέφουν επίσης (σε έναν μικρό ρόλο θα εμφανιστεί και ο ίδιος ο Λιντς), ενώ στο καστ προστίθενται εκτός από την Ντερν, η Ναόμι Γουότς, η Μόνικα Μπελούτσι, ο Τιμ Ροθ, ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι, η Αμάντα Σέιφριντ, η Τζένιφερ Τζέισον Λι και ο Μάικλ Σέρα. Το σενάριο έγραψαν ο Λιντς και ο Μαρκ Φροστ. Τη μουσική υπογράφει (και πάλι) ο Αντζελο Μπανταλαμέντι που έχει γράψει ιστορία με τη μουσική επένδυση του πρώτου «Twin Peaks». Η επίσημη (εκτός τηλεοράσεως) πρεμιέρα της σειράς θα γίνει στο Φεστιβάλ των Καννών, στις 17 Μαΐου, οπότε θα προβληθούν τα δύο πρώτα επεισόδια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.