Πέρασε πάνω από ένας χρόνος. Το Φεστιβάλ μπήκε στον δρόμο του και ο Γιαν Φαμπρ έγινε παρελθόν.
nnn
Μπορεί το «persona non grata» να ηχεί πάντα βαριά στα αφτιά του βέλγου δημιουργού, αλλά αυτό δεν φαίνεται να τον εμποδίζει από μια μελλοντική συνεργασία με τη χώρα μας –από τη θέση του καλλιτέχνη.
nnn
Αυτό, μεταξύ άλλων, συζήτησαν στη σχετικά πρόσφατη συνάντησή τους στην Αμβέρσα (προ μηνός περίπου) ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ με τον Γιαν Φαμπρ –από όπου και η φωτογραφία μαζί με τον συνεργάτη τού Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, Γιάννη Τζάθα.
nnn
Στα σχέδιά τους η πιθανότητα να παρουσιαστεί η νέα του δουλειά στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 2018.
nnn
Καθυστέρησαν δύο μήνες περίπου, αλλά φτάνουν. Ο λόγος για τα εφετινά θεατρικά βραβεία «Δημήτρης Χορν» που θα απονεμηθούν αύριο, Δευτέρα, 8 Μαΐου, στο θέατρο της οδού Αμερικής (στις 20.00).
nnn
Τέσσερις οι εφετινοί υποψήφιοι: ο Γιώργος Κατσής για την παράσταση «Μητρόπολη» σε σκηνοθεσία του Αργύρη Πανταζάρα (περυσινού νικητή), ο Κωνσταντίνος Μπιμπής για «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (επίσης βραβευμένου με Χορν), ο Γιάννης Νιάρρος, ο Ρασκόλνικοφ στο «Εγκλημα και τιμωρία» του Σωτήρη Χατζάκη και ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης για την «Αρρώστια της νιότης», που ανέβασε ο Δημήτρης Λάλος (επίσης με βραβείο Χορν).
nnn
Η επιτυχία αυτών των βραβείων δεν χρειάζεται λόγια: η σκυτάλη συνεχίζεται. Ευτυχώς!
nnn
Το γνωστό, πλέον, και επαμειβόμενο βραβείο που συνοδεύεται από τον σταυρό του Δημήτρη Χορν θα δοθεί εφέτος για 17η χρονιά, μετά την πρωτοβουλία που είχε, το 2000, ο Σταμάτης Φασουλής με τη χρηματοδότηση Γιάννη Χορν.

nnn
Η Λυδία Κονιόρδου, σταθερό μέλος της κριτικής επιτροπής, από τη θέση της υπουργού Πολιτισμού, θα απευθύνει εφέτος χαιρετισμό. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο οικοδεσπότης, Σταμάτης Φασουλής, συνδιοργανωτής με τον Θεοδόση Ισαακίδη. Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Γιώργος Λύρας.
nnn
Εκτός της βράβευσης, η Κατερίνα Γιουλάκη θα θυμηθεί στιγμές και στιγμιότυπα από τη φιλία και τη συνεργασία της με τον Χορν, ενώ η Νατάσσα Μποφίλιου θα ερμηνεύσει τα τραγούδια του.
nnn
Και του χρόνου…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ