θεατρο



«Οπερέτα» στο Rex
Ο Νίκος Καραθάνος σκηνοθετεί μια παράσταση με αφορμή την «Οπερέτα» του Βίτολντ Γκόμπροβιτς στη σκηνή του Κοτοπούλη – Rex, για το Εθνικό Θέατρο. Τετάρτη – Σάββατο (20.00), Κυριακή (19.00).
Από τον Αγαμέμνονα στο «Colossus»
Βασισμένη στην τραγωδία «Αγαμέμνων» του Αισχύλου είναι η παράσταση «Colossus» (Κολοσσός) που ανεβαίνει από την ομάδα helter skelter Co με τη συνεργασία της Λυκόφως. Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου. Πέμπτη – Κυριακή (21.30). Στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ως τις 14 Μαΐου.

Ο Σεραφείμ στο Μικρό Παλλάς
Για μια παράσταση stand up cοmedy, ο Σίλας Σεραφείμ θα εμφανιστεί στο Μικρό Παλλάς τη Δευτέρα (8/5), στις 21.00, γιορτάζοντας, όπως λέει και ο τίτλος «20 χρόνια stand up comedy».

Ο «Ζητιάνος» στη σκηνή
Διασκευασμένο για το θέατρο παρουσιάζεται το μυθιστόρημα «Ο Ζητιάνος» του Ανδρέα Καρκαβίτσα στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου. Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.


οπερα



Λυρικοί καλλιτέχνες στην Ελλάδα
«Eλληνες λυρικοί καλλιτέχνες και η όπερα στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνεται στις 9/5 στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum στο Θησείο (Αδριανού 3). Στις 20.30.


μιουζικαλ



Ερωτόκριτος στο Φάληρο
Το μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή «Ερωτόκριτος» παρουσιάζεται από την Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο. Σκηνοθεσία-χορογραφία-σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος. Παραστάσεις στις 7, 12, 13, 14, 18, 19, 20 και 21/5. Στις 20.30.

«Εvita» στον Πειραιά
Η «Εvita», η πολυβραβευμένη rock opera των Tιμ Ράις και Aντριου Λόιντ Γουέμπερ, παίζεται για 20 μόνο παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας. Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή στις 20.30, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00.
moυσικη



Ελληνόφωνο ροκ στο Κύτταρο
Η ιστορία της ελληνικής ροκ σκηνής γιορτάζει την προσεχή Παρασκευή 12 Μαΐου στο κλαμπ Κύτταρο. Θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή έξι από τους σημαντικότερους εκφραστές του ελληνόφωνου ροκ: Τα Μωρά στη Φωτιά, οι Απροσάρμοστοι, οι Magic de Spell, o Δημήτρης Πουλικάκος με την μπάντα του «Οι Ασσοι του Καράτε», ο Λητής και οι Στίγμα 90. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30.


κινηματογραφος



Ρωσικό σινεμά στη Θεσσαλονίκη
Εξι ταινίες του νέου ρωσικού σινεμά στην Εβδομάδα του Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται ως την Τετάρτη 10 Μαΐου στην αίθουσα Παύλος Ζάννας (πλ. Αριστοτέλους) στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα στις 17.00 «Ο μοναχός και το ταγκαλάκι» και στις 19.00 η επίσημη έναρξη (αίθουσα Ολύμπιον) με το

«Παγοθραυστικό». Είσοδος ελεύθερη.
«Το παλιό και το νέο –Γενική γραμμή», το αριστούργημα του Σεργκέι Αϊζενστάιν, η «γέφυρα» ανάμεσα στο «Θωρηκτό Ποτέμκιν» και στον «Οκτώβρη», προβάλλεται σε επανέκδοση ως τις 10 Μαΐου στις αίθουσες Ζέφυρος και Αλκυονίς.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ