Η «Εvita», ένα από τα πιο αγαπημένα και θρυλικά μιούζικαλ, η πολυβραβευμένη rock opera τωνTιμ ΡάιςκαιAντριου Λόιντ Γουέμπερ, έρχεται από την Τετάρτη 3 Μαΐου και για 20 μόνο παραστάσεις, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Η «Evita» σκιαγραφεί την προσωπικότητα της Εβίτα Περόν, γυναίκας με δυναμική και έντονη προσωπικότητα, ένα σύμβολο που λατρεύτηκε ως«Αγία»ενός ολόκληρου λαού. Σύζυγος του πρώην Αργεντίνου δικτάτοραΧουάν Περόν, η Εβίτα ακολούθησε μια μεγαλειώδη πορεία. Αυτή την πορεία από την ταπεινή καταγωγή μέχρι τον πλούτο και τη δύναμη αφηγείται το μιούζικαλ «Evita» όπου πρωταγωνιστεί η Νάντια Μπουλέ.
Το μιούζικαλ «Evita» έχει σημειώσει θριαμβευτική πορεία στο πέρασμα των χρόνων: μετρά περισσότερα από20 μεγάλα βραβεία και ένα βραβείο Oscarστην κινηματογραφική μεταφορά του που σκηνοθέτησε ο Αλαν Πάρκερ με την Μαντόνα στον ρόλο του τίτλου.
Περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια musical που έχουν γραφτεί ποτέ όπωςτα «Don’t cry for me Argentina»,«You must love me»(Oscar καλύτερου τραγουδιού),«On This Night of a Thousand Stars» κ.α.
Την Περόνέχουν ερμηνεύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικοθεατρικής σκηνής όπως ηΙλέιν Πέιτζ, η Πάτι Λουπόν, ηEλενα Ρότζερ.
Η ιστορία
Ο στιχουργός Tιμ Ράις άκουσε στο ραδιόφωνο για την ιστορία της δεύτερης συζύγου του προέδρου της Αργεντινής, Χουάν Περόν το 1972. Η ιστορία της τον μαγνήτισε και ζήτησε από τον φίλο του και συνθέτηAndrew Lloyd Webber, με τον οποίον είχε συνεργαστεί στο «Jesus Christ Superstar», να φτιάξουν ένα μιούζικαλ γύρω από την πολυτάραχη ζωή αυτής της γυναίκας.
Το 1976 κυκλοφόρησε το πρώτο διπλό άλμπουμμε την Τζούλι Κόβινγκτον στον ρόλο της Περόν. Η επιτυχία του άλμπουμ οδήγησε στο ανέβασμα του μιούζικαλ στο West End του Λονδίνου το 1978, με την Πέιτζ στον κεντρικό ρόλο και στο Broadway ένα χρόνο αργότερα με την Λουπόν, σε πρώτη σκηνοθεσία του θρυλικού Χάρολντ Πρινς.
Το 2006 το μιούζικαλ ξανανέβηκε στο Adelphi Theatre του Λονδίνου με την αργεντίνικης καταγωγής Eλενα Ρότζερ και το 2012, στο Broadway με πρωταγωνιστή τον Rίκι Μάρτιν. Την περίοδο 2013 – 2014, το μιούζικαλ επανήλθε στην Αγγλία.
Στον Πειραιά

Η «Evita» θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με 54 συντελεστές επί σκηνής, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα, απόδοση κειμένου του Γέρασιμου Ευαγγελάτου, μουσική διδασκαλία και διεύθυνση ορχήστρας του Αλέξιου Πρίφτη.
Εχοντας πείρα στο μιούζικαλ, η People Entertainment Group ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μιούζικαλ με όλες τις υψηλές καλλιτεχνικές προδιαγραφές. Χρειάστηκαν μήνες σχεδιασμού, επιλέχθηκαν προσεκτικά όλοι οι καλλιτεχνικοί συντελεστές και μετά από δύο εβδομάδες απαιτητικών οντισιόν διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα που θα δούμε στη σκηνή.
Στην παράσταση θα συμμετέχει 10μελής παιδική χορωδία, ενώ την εμβληματική μουσική του Γουέμπερ θα ερμηνεύσει ζωντανά η Majestic Symphonic Orchestra.
INFO
Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή στις 20:30Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00
Πρεμιέρα: Τετάρτη 3 Μαΐου 2017Τελευταία παράσταση: Κυριακή 28 Μαΐου 2017
Τιμές εισιτήριων
Διακεκριμένη ζώνη: 30€Α’ ζώνη: 25€Β’ ζώνη: 20€Γ’ ζώνη: 10€, 15€