Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και ελιές, προϊόντα delicatessen όπως μέλι, μαρμελάδες, γλυκίσματα, ξύδι και αρτύματα, αρωματικά φυτά και βότανα, διάφορα χρηστικά προϊόντα και προϊόντα προσωπικής περιποίησης βασισμένα στα βρώσιμα υλικά, αποτελούν τη σειρά των ειδών που η 2η Gourmet Exhibition προτείνει στους επισκέπτες της. Ετσι η Gourmet Exhibition που διαρκεί για τρεις ημέρες ως τις 7 Μαΐου 2017 φιλοδοξεί επαγγελματίες και καταναλωτές να γνωρίσουν άρτια τους παραγωγούς και τα ήδη που παράγουν, την ποιότητά και την προέλευση των πρώτων υλών τους.
Παράλληλα η τριήμερη έκθεση προσφέρει μία σειρά επιλεγμένων παράλληλων εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, στο τριήμερο λειτουργίας της έκθεσης περιλαμβάνει:
Ημερίδα «Γη Χρυσάφι: Γαστρονομία και Τουρισμός»
Σεμινάριο «Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά»
Μαγειρικές επιδείξεις από επώνυμους, σεφ και chef patissier.
Olive Bar με γευσιγνωσίες ελαιολάδων, ελιών και κοκτέιλ με επίδειξη παρασκευής.
Masterclasses γευσιγνωσίας με θέμα:
– Προϊόντα που ταξιδεύουν
– Εντοπιότητα
– Μακεδονική Γη
– Καινοτόμες Εφαρμογές
– Χορτοφαγική Διατροφή
Mentoring Corner, για συμβουλευτική πρακτική στους εκθέτες και στο εμπορικό κοινό.
Inspired Media Corner, για προώθηση των προϊόντων των εκθετών με εμπνευσμένο τρόπο.
Bραβεία κοινού με την ψήφο των επισκεπτών της έκθεσης, η οποία προϋποθέτει πολλές γευσιγνωσίες στον εκθεσιακό χώρο.
Η 2nd Gourmet Exhibition πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Thessaloniki Food Festival.
H έκθεση είναι ανοιχτή για όλους. Το κόστος εισόδου είναι 5 ευρώ ενώ για εισιτήριο διάρκειας 3 ημερών είναι 12 ευρώ. Η είσοδος για το εμπορικό κοινό είναι δωρεάν.
Η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους χωρίς επιπρόσθετη οικονομική συμμετοχή.
Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις όπου είναι απαραίτητο (masterclasses, olive bar, σεμινάριο), επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gourmetoliveexhibition.com
2nd Gourmet Olive & Delicacies Exhibition
5-6-7 Maΐου 2017
Ωράριο λειτουργίας: 11:00-20:00
Κτίριο Lab’attoir στα Παλιά Σφαγεία
Θεσσαλονίκη (δυτική είσοδος της πόλης)
T. 2313 030 286