Ιστορικός προορισμός για την Egyptair η Ελλάδα

Μια πολλά υποσχόμενη αγορά αποτελεί για την Egyptair η Ελλάδα, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του

Μια πολλά υποσχόμενη αγορά αποτελεί για την Egyptair η Ελλάδα, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του εθνικού αερομεταφορέα της Αιγύπτου, Sherif Ezzat Helmy Badrous, να δηλώνει σε έλληνες δημοσιογράφους, πριν από λίγες ημέρες στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Κάιρο, ότι επιθυμούν την αύξηση της συχνότητας των πτήσεων προς τη χώρα μας. «Θεωρούμε την Ελλάδα έναν ιστορικό προορισμό για την Αίγυπτο. Και οι δύο λαοί έχουμε τις ίδιες ρίζες. Εκτός αυτού διατηρούμε και στενές σχέσεις εδώ και χρόνια» σχολίασε ο πρόεδρος της εταιρείας.
Αλλωστε στα 60 χρόνια λειτουργίας του ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου συνδέει την Αθήνα με το Κάιρο με δύο πτήσεις καθημερινά και από εκεί σε όλον τον κόσμο, ενώ έχει απευθείας πτήσεις για την Αλεξάνδρεια δύο φορές την εβδομάδα. Συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη μεταφέροντας 100.000 επιβάτες τον χρόνο, τη σεζόν 2015-16 μετέφερε στη χώρα μας 97.233 επιβάτες ενισχύοντας παράλληλα την ελληνική οικονομία με περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
Το προηγούμενο καλοκαίρι ενέταξε στο πρόγραμμά της ως απευθείας προορισμό τη Σαντορίνη, με περισσότερες από 40 πτήσεις τσάρτερ να προσγειώνονται στο νησί των Κυκλάδων από το Κάιρο. Στο πλάνο της εταιρείας είναι και η δρομολόγηση απευθείας πτήσης από το Κάιρο στη Θεσσαλονίκη, δρομολόγιο το οποίο αποτελούσε προτεραιότητά της εδώ και δύο χρόνια αλλά λόγω της οικονομικής αστάθειας και αβεβαιότητας δεν συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμά της. Για την εφετινή καλοκαιρινή περίοδο, η Μύκονος αναμένεται να αποτελέσει νέο προορισμό της εταιρείας.

Και νέο Boeing στη γραμμή Αθήνα-Κάιρο

Από τον Ιούνιο μάλιστα ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου αναμένεται να δρομολογήσει στη γραμμή Αθήνα-Κάιρο και δεύτερο αεροσκάφος 737-800 Next Generation από την Boeing, ενώ μέχρι το 2021 στοχεύει να διπλασιάσει, σχεδόν, τον στόλο της και από 49 αεροσκάφη που διαθέτει σήμερα να τα αυξήσει σε 83. Μάλιστα στο πλαίσιο συμφωνίας με την Boeing, ύψους 864 εκατομμυρίων δολαρίων, η Egyptair θα προσθέσει στον στόλο της εννέα νέα αεροσκάφη Boeing 737-800s.


Λίγα λόγια για την Egyptair

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου ιδρύθηκε το 1932 και είναι ο πρώτος στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική. Είναι η έβδομη αεροπορική εταιρεία που έγινε μέλος στην Ενωση Διεθνών Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ). Το δίκτυο του αερομεταφορέα αριθμεί 70 προορισμούς σε 60 χώρες, ενώ από τον Ιούλιο του 2008, οπότε και έγινε μέλος στο δίκτυο της Star Alliance, μεταφέρει περισσότερους από 9 εκατομμύρια επιβάτες σε όλον τον κόσμο αφού συνδέεται με περισσότερους από 1.200 προορισμούς σε 192 χώρες.
Για τους επιβάτες όλων των κρατήσεων, η Egyptair προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν διανυκτέρευσης σε δωμάτιο ξενοδοχείου πέντε αστέρων σε όσους θα διανυκτερεύσουν στο Κάιρο. Σε όσους παραμείνουν από 6 έως 10 ώρες στο Κάιρο παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν ημερήσιας χρήσης δωματίου σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων ή δωρεάν ξενάγηση στο Κάιρο, στον Νείλο και στις Πυραμίδες –στην περίπτωση που η επίσκεψη πραγματοποιηθεί εκτός ωραρίου λειτουργίας παρέχεται δωρεάν γεύμα με θέα τον χώρο των Πυραμίδων. Επίσης σε όλους τους επιβάτες της προσφέρει το δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς δύο αποσκευών, 23 kg η καθεμία.
Μάλιστα, εδώ και λίγο καιρό η Egyptair λάνσαρε πρώτη την online υπηρεσία HomeTag, με την οποία οι επιβάτες μπορούν να κάνουν check-in στην αποσκευή τους μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας (www.egyptair.com.), στη συνέχεια θα πρέπει να τυπώσουν το barcode σε κόλλα Α4, ώστε πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο να γλιτώσουν την αναμονή στα γκισέ.
Ο στόλος του αιγυπτιακού αερομεταφορέα αριθμεί σήμερα 80 αεροσκάφη, εκ των οποίων τέσσερα cargo. Μέχρι το 2025 τα αεροσκάφη θα αυξηθούν σε 200 μέσω ενός ευρύτατου προγράμματος αναβάθμισης. Για τον Δεκέμβριο του 2017 αναμένεται η παραλαβή ενός Boeing 737-800 NG, αξίας 864 εκατ. ευρώ.

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.