Το vima.gr προτείνει για τη Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου

Μίνι σειρά
«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
(Jesus of Nazaret)
ΑΝΤ1, 20.00
Το σταθερό ραντεβού της Μεγάλης Εβδομάδας επέστρεψε στους τηλεοπτικούς δέκτες. Η πιο μεγαλοπρεπής θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης, έvα έργo σκηvoθετημέvo από τov Φράvκo Τζεφιρέλι που απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική πρoσήλωση τα Πάθη του Ιησού. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε αυθεvτικoύς χώρoυς με έvα εξαιρετικό επιτελείo ηθoπoιώv όπως οι: σερ Λόρεvς Ολίβιε, Αv Μπάvκρoφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Αντονι Κoυίv, Μάικλ Γιορκ και φυσικά o Ρόμπερτ Πάoυελ στoν ρόλo τoυ Ιησού που σημάδεψε την καριέρα του.
Ελληνική ταινία
«Μια αιωνιότητα και μια μέρα»
ΕΡΤ2, 22.30
Ο Αλέξανδρος, ένας σοβαρά άρρωστος μεσόκοπος συγγραφέας, ασχολείται με το ημιτελές έργο του Σολωμού «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι». Από το ποίημα λείπουν λέξεις και ο Αλέξανδρος αποπειράται να τις συγκεντρώσει, να τις αγοράσει, όπως έκανε για τις δικές του λέξεις και ο Σολωμός. Τούτες οι λέξεις μπαίνουν στο παζλ της συμπλήρωσης του ημιτελούς αριστουργήματος για να στοιχειώσουν και τη ζωή του Αλέξανδρου. Ομως οι δυνάμεις του έχουν εξαντληθεί και ο ίδιος βαδίζει προς τον θάνατο. Η ταινία έλαβε διθυραμβικές κριτικές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα και με το Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 1998. (1998, 127′)
Ξένη ταινία
«Τίγρης και δράκος» (Crouching tiger, hidden dragon)
MEGA, 23.20
Δύο δεινές πολεμίστριες αγωνίζονται για τα οράματά τους κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Ο Ανγκ Λι σκηνοθετεί μια ταινία εποχής, με ρυθμούς λεπτής χορογραφίας, μετατρέποντας την ιστορία σε πολύχρωμο, ονειρικό παραμύθι. (Κίνα, 2000, 118′)

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.