«Εποικοδομητικές συνομιλίες» για τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter.

«Εποικοδομητικές συνομιλίες με την Κριστίν Λαγκάρντ για την προετοιμασία του εαρινού συνεδρίου του ΔΝΤ και τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Μοσκοβισί.

Discussions constructives avec Christine Lagarde pour preparer les Journees de printemps du #FMI et les prochaines etapes du programme grec pic.twitter.com/HdsfIz4mTZ

Νωρίτερα, η Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες, χαρακτήρισε αναγκαία την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζοντας μάλιστα ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του «θα πρέπει να αποφασιστούν εκ των προτέρων» ανεξαρτήτως αν θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος.

Η έκταση της αναδιάρθρωσης «θα αποφασιστεί στο τέλος του προγράμματος», αλλά «οι λεπτομέρειες πρέπει να αποφασιστούν προκαταβολικά» τόνισε.

Μάλιστα η επικεφαλής του ΔΝΤ, δίνοντας και μια γεύση της κρισιμότητας των συζητήσεων για το χρέος στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, είπε ότι αν και η Ελλάδα προχωρά προς τη σωστή κατεύθυνση αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, οι συζητήσεις για τον ρόλο του Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας «βρίσκονται μόνο στα μισά του δρόμου».

Το Ταμείο συνεχίζει να εξετάζει εάν θα ενταχθεί με παροχή χρηματοδότησης στο ελληνικό πρόγραμμα, «δεν είμαστε ακόμα εκεί» εξήγησε η Λαγκάρντ, μιλώντας στις Βρυξέλλες.