Τέσσερις συναυλίες για μετά το Πάσχα

Αν και παραδοσιακά μετά το Πάσχα ολοκληρώνεται η χειμερινή σεζόν των μουσικών σκηνών

Αν και παραδοσιακά μετά το Πάσχα ολοκληρώνεται η χειμερινή σεζόν των μουσικών σκηνών, εν τούτοις αυτές συνεχίζουν να παρουσιάζουν κάποια προγράμματα που τα τίμησε δεόντως το κοινό κατά τη διάρκεια της χρονιάς –βλέπε επαναλήψεις -, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γίνονται και πρωτότυπες παραστάσεις. Τέσσερις από αυτές (επανάληψη και πρωτότυπες) επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε τις προσεχείς ημέρες. Ελληνες καλλιτέχνες με ροκ καταβολές, χωρίς να ξεχνάμε και την αναβίωση του swing.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Ευγενείς Αλήτες του –που δεν είναι άλλοι από το νέο του συγκρότημα –εμφανίζονται στις 22 και 29 Απριλίου στο Passport Κεραμεικός, παρουσιάζοντας μια ήδη δοκιμασμένη και επιτυχημένη παράσταση. «Εντελώς αυθόρμητα, σε μια πρόβα,μουπροέκυψεη ιδέα να ονομάσω το φετινό πρόγραμμα«Restart». Εχω κάνει αρκετές επανεκκινήσεις στο παρελθόν. Αισθάνθηκα την ανάγκη να αλλάξω όχι μόνο σελίδα αλλά και βιβλίο. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες, νέο ήχο. Η δίψα παραδόξως, αντί να σβήνει, μεγαλώνει.Ισως φταίει πουόλοι ψάχνουμε να βρούμε ένα αντίδοτο, μέσα στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Η μεγάλη δύναμη όμως αυτής της ομάδας είναι οι φωνές: έξι μουσικοί στη σκηνή, έξι φωνές. Καθεμιά ξεχωριστή και ιδιαίτερη.Ολες μαζί μια μικρή χορωδία. Δεν βλέπω την ώρα να τη μεγαλώσουμε». Ο τραγουδοποιός μιλάει για την «Επανεκκίνησή» του και μας καλεί να τον ακολουθήσουμε τα τελευταία δύο βράδια του Απριλίου.
Η παρακάτω συναυλία αργεί να πραγματοποιηθεί, αλλά αξίζει τον κόπο να την προγραμματίσετε από νωρίς επειδή αναμένεται να γίνει πολύ γρήγορα sold out. Το Κύτταρο γιορτάζει και αποχαιρετά τη συναυλιακή σεζόν με ένα rock ‘n’ roll πανηγύρι που απλά δεν ξανάγινε. Την Παρασκευή 12 Μαΐου για πρώτη φορά θα συναντηθούν στην ίδια σκηνή έξι από τους σημαντικότερους εκφραστές του ελληνόφωνου ροκ!
Μια βραδιά που κανένα κλισέ δεν μπορεί να περιγράψει τη σημασία και τον συμβολισμό της ιστορικά, καλλιτεχνικά αλλά και κοινωνικά, αφού το ροκ και ό,τι πρεσβεύει δηλώνει βροντερό «παρών» μέσα από τους πιο πιστούς εκπροσώπους του και στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση αυτούς τους… μπερδεμένους καιρούς. Μωρά στη Φωτιά, Απροσάρμοστοι, Magic de Spell, Δημήτρης Πουλικάκος και Ασοι του Καράτε, Λήτης και Στίγμα 90 στη σκηνή του ιστορικού κλαμπ. «Rock ‘n’ Roll στο κρεβάτι», «Μανιφέστο», «Διακοπές στο Σεράγεβο», «Νίψον Ανομήματα». «Αντε και καλή τύχη μάγκες», «Μπάμπης ο Φλου», «Το ’69», μερικά από τα κλασικά κομμάτια που θα ακουστούν, και αυτά είναι μόνο η αρχή.
Αντώνης, Γιάννης, Ακης, Παντελής. Τέσσερις παλιοί, καλοί φίλοι. Στον Πειραιά, μια γειτονιά. Με τη δική του μουσική πορεία και ιστορία ο καθένας χωριστά, αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά και οι τρεις επί σκηνής για μία παράσταση. Αντώνης Μιτζέλος (Τερμίτες), Γιάννης Νικολάου – Παντελής Θαλασσινός (Λαθρεπιβάτες), με πασίγνωστο και προσφιλές συνθετικό έργο και οι τρεις, συναντώνται με τον Ακη Τουρκογιώργη, τον μπαλαντέρ των Socrates, σε μια καταιγιστικά κιθαριστική βραδιά. Στις 21 Απριλίου, στη μουσική σκηνή Κρεμλίνο στον Πειραιά.
Τέλος, η Πέννυ Μπαλτατζή, το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή που άνοιξε δρόμους swing στην Αθήνα, μέσα από ένα εξωτικό χαρμάνι ήχων και ξέφρενων ρυθμών, εμφανίζεται στις 21 και 28 Απριλίου στο Passport Kεραμεικός Upstairs με τη μουσική παράσταση «Κι όμως υπάρχει χαρά». Η Πέννυ και οι δεξιοτέχνες μουσικοί της εξερευνούν έναν νέο, μεθυστικό ήχο με λάτιν και μπάλκαν ρούμπες, μάμπο ιταλιάνο, τσα τσα, σουίνγκ, τζαζ…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.