θεατρο



Η «Νίκη» συνεχίζει
Η θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Χρήστου Χωμενίδη «Νίκη» από τον Σταμάτη Φασουλή και τον Γιώργο Λύρα επιστρέφει μετά το Πάσχα στο Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου. Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής. Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Μίρκα Παπακωνσταντίνου κ.ά. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 19.00, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20.00 και κάθε Κυριακή στις 18.30.
Μπέρνχαρντ στο Κυκλάδων
Το έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ «Πλατεία Ηρώων» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καλαντζή επιστρέφει μετά το Πάσχα στη σκηνή του Θεάτρου Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής». Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χρήστος Στέργιογλου, Μαρία Σκουλά, Υβόννη Μαλτέζου κ.ά. Τετάρτη στις 20.00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00. Ως τις 7 Μαΐου.

Οι «Πέτρες…» επιστρέφουν
H κωμικο-τραγωδία της Μαρί Τζόουνς «Πέτρες στις τσέπες του» συνεχίζει από την Τρίτη του Πάσχα τις παραστάσεις της στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Παίζουν και σκηνοθετούν ο Γιώργος Χρυσοστόμου και ο Μάκης Παπαδημητρίου. Ως τις 28 Μαΐου.

Τολστόι επί σκηνής
Η παράσταση «Αφέντης και δούλος» που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Λέοντος Τολστόι συνεχίζει από τις 21 Απριλίου ως τις 7 Μαΐου. Με τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Γιώργο Νανούρη. Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15.
«7 χρόνια φαγούρα» στο Εθνικό
Με τον υπότιτλο «Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων» η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου διοργανώνει θεατρικό φεστιβάλ με τον τίτλο «7 χρόνια φαγούρα». Μια σειρά παραστάσεων με θέμα τον έρωτα τον καιρό της κρίσης. Τέσσερις ομάδες καταθέτουν την άποψή τους από την Πέμπτη ως τις 30 Απριλίου. Στη Σκηνή 1, στις 19.00 και στις 21.30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

μεταδοσεις


Τομ Στόπαρντ από το Λονδίνο
Το έργο του Τομ Στόπαρντ «Ο Ρόζενκρατς και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί», μια απολαυστική κωμωδία εμπνευσμένη από τον σαιξπηρικό «Αμλετ», μεταδίδεται απευθείας από το Old Vic του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λεβό. Η νέα παραγωγή συμπίπτει με την 50ή επέτειο από το πρώτο ανέβασμα του έργου, που έκανε σε μία νύχτα διάσημο τον νεαρό, τότε, συγγραφέα Τομ Στόπαρντ. Με αγγλικούς υπότιτλους. Στις 20/4, στις 21.00.

«Ευγένιος Ονιέγκιν» από τη ΜΕΤ
Η όπερα του Τσαϊκόφσκι «Ευγένιος Ονιέγκιν» μεταδίδεται από τη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε επιλεγμένους χώρους ανά την Ελλάδα. Μουσική διεύθυνση: Ρ. Τιτσιάτι, σκηνοθεσία: Ντέμπορα Γουόρνερ, σκηνικά: Τομ Πάι, κοστούμια: Χλόη Ομπολένσκι. Με τους Αννα Νετρέμπκο (Τατιάνα), Πίτερ Ματέι (Ονιέγκιν), Αλεξέι Ντολγκόφ (Λένσκι), Ελενα Μαξίμοβα (Ολγα). Στις 22/4, στις 19.55.


μουσικη



«Εννέα και πέντε»
Για τρίτο χρόνο συνεχίζεται η μουσική παράσταση «Εννέα και πέντε», με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Παντελή Βούλγαρη και τον Οδυσσέα Ιωάννου, που από την Πέμπτη υποδέχονται τη Ρίτα Αντωνοπούλου στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». Μια μουσική συνάντηση. Ως τις 30 Απριλίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 19.00.
κινηματογραφος
Mε την πρεμιέρα της ταινίας «Πέρα από τα βουνά και τους λόφους» (2016) του Εράν Κολίριν αρχίζει την Πέμπτη 20 Απριλίου στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» στη Θεσσαλονίκη η 5η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου (η προβολή μόνο με προσκλήσεις). Από την επομένη οι προβολές θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα «Τζον Κασσαβέτης» του Λιμανιού, ως την Τετάρτη 26 Απριλίου. Αργότερα το αφιέρωμα θα επαναληφθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στην Αθήνα. Παρασκευή 21/4: 18.30 «The Farewell Party» (95′), 20.30 «Ben Gurion, Epilogue» (61′), 22.00 «Πέρα από τα βουνά και τους λόφους» (90′). Σάββατο 22/4: 18.00 «Women in Sink» (36′), «Life in Stills» (60′), 20.00 «One Week and A Day» (98′), 22.00 «Big Bad Wolves» (110′).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ