Σε εξέλιξη η αποτίμηση των προσφορών για την Εθνική Ασφαλιστική

Σε εξέλιξη είναι ακόμη η διαδικασία αποτίμησης των προσφορών που υποβλήθηκαν για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα.

Σε εξέλιξη είναι ακόμη η διαδικασία αποτίμησης των προσφορών που υποβλήθηκαν για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα.

Και προσθέτει ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της τράπεζας.

Αναφερόμενη η διοίκηση της Εθνικής σε δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής για τον προτιμητέο αγοραστή, σημειώνει ότι πληροφορίες που «αναφέρονται πρόωρα σε εκτιμήσεις υπέρ ή κατά συγκεκριμένου ενδιαφερόμενου διαψεύδονται ως αναληθή».

Σημειώνεται ότι στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Το Βήμα» αναφερόταν ότι προσωπικό ενδιαφέρον για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εκδηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Και πως αυτό που σιγοψιθυρίζουν στην Εθνική Τράπεζα είναι ότι η δουλειά με τους Κινέζους της FOSUN είναι κλεισμένη και έχει μάλιστα προεπιλεγεί ακόμα και η νέα διοίκηση που θα αναλάβει την Εθνική Ασφαλιστική μετά την πώληση.

Μάλιστα, ορισμένοι εκτιμούν ότι το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής θα αποτελέσει προπομπό για την εισαγωγή της κινεζικής FOSUN στην Εθνική Τράπεζα.

Παρά το γεγονός ότι ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλες δυο κινεζικές εταιρείες, όπως και εσείς καταλάβατε, πίσω από το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής κρύβεται το ακόμα μεγαλύτερο, αυτό της Εθνικής Τράπεζας.\

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «Η Κυβέρνηση και ο Αντιπρόεδρός της ουδεμία ανάμειξη ή εμπλοκή έχουν στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης πως η σχετική διαδικασία γίνεται με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.