«Αυτό το μάτι δεν λέει να φύγει» είπε η Ελένη Μενεγάκη όταν έσπασε μια καρέκλα κατά τη διάρκεια του «Ελένη»: «Το λέω από καιρό και ταλαιπωριέμαι. Να πιστεύετε στο μάτι και στη γλωσσοφαγιά».
Η παρουσιάστρια εξακολουθεί να εκπέμπει από την εποχή τής «Κυράς μας της μαμής» και να απευθύνεται σε γυναίκες που όταν δεν βάφουν τα μαλλιά τους με τις βαφές που διαφημίζει λύνουν μάγια.
Αντιθέτως η Φαίη Σκορδά κάνει καταγγελτική δημοσιογραφία δίνοντας βήμα στη Σόφη Πασχάλη που αποχωρώντας από το «Survivor» δήλωσε: «Η κακοήθεια μπορεί να κάνει λίγο στην άκρη, ειδικά στους δημοσιογράφους το λέω, γιατί από εσάς περιμένουν περισσότερα πράγματα, να κάνετε έρευνα και να έχετε απαντήσεις μετά, αλλά δεν κάνετε έρευνα έχω να σας πω, οι δημοσιογράφοι, γιατί για παράδειγμα άκουσα χθες να γράφεται…». Οι καταγγελίες της αφορούσαν δημοσιεύματα κατά τα οποία ήταν φίλη με τη Λάουρα Νάργες πριν από το ριάλιτι ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν.
«Πόσα, ακόμα, ψέματα!» αναφώνησε απαυδισμένη από την παραπληροφόρηση.
Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, πάλι, δεν περιμένει τους δημοσιογράφους να τα κάνουν σαλάτα, μπορεί και μόνη, όπως φάνηκε από τα όσα είπε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή, αναφερόμενη στην καριέρα της: «Εχουν αρχίσει και με ρωτούν για την επόμενη σεζόν και υποσυνείδητα έχει μπει στις σκέψεις μου. Οχι ότι δεν υπήρχε αλλά αρχίζω και το σκέφτομαι πιο έντονα και λέω «τι θα ήθελα να κάνω;». Εγώ! Γιατί πρώτα θέλω να ξέρω τι θέλω εγώ για να κατευθύνω και τους ανθρώπους και τον παράγοντα τύχη, που πιστεύω ότι πολλές φορές έλκουμε αυτά που θέλουμε, δεν έλκουμε αυτά που δεν θέλουμε. Δεν έχω κάποια απάντηση να σου δώσω…».
Εκπέμποντας από τον δικό της κόσμο η Ναταλία Γερμανού βγήκε μέσα από την ομίχλη που δημιουργούν γύρω της τα φίλτρα της αιώνιας τηλεοπτικής νεότητας για να υπερασπισθεί τον Νίκο Καρβέλα («Star Academy»), παρουσιάζοντάς τον τελικά (λειτούργησε υπέρ του αυτό;) σαν ξεσαλωμένο θηρίο: «Οταν παίρνεις τον Καρβέλα τον αφήνεις ελεύθερο να τα κάνει όλα γης Μαδιάμ γιατί δεν ελέγχεται. Δεν του βάζεις όρια. Τον αφήνεις ανεξέλεγκτο να κάνει ό,τι θέλει».
Τελικά δεν κάνει μόνο ο Καρβέλας ό,τι θέλει. Το αυτό πράττουν άπαντες οι συμμετέχοντες, παρουσιάστριες και φιλοξενούμενοι, στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη (καθημερινές και Σαββατοκύριακα). Πρόκειται, βεβαίως, για μια ζώνη που πάντα είχε θέμα, πάντα το επίπεδό της ήταν χαμηλό. Εκείνο όμως που κάνει εντύπωση είναι πως σε μια τηλεόραση που με όλα της τα προβλήματα εξελίχθηκε (ενημερωτικές εκπομπές, σίριαλ, εκπομπές ταξιδιών, μαγειρικής κ.λπ. είναι καλύτερες από ό,τι ήταν) αυτή παραμένει κολλημένη στη φτήνια και στο χάος. Ετσι, σήμερα υπάρχουν παρουσιάστριες που μιλάνε χειρότερα και από τη Ρούλα Κορομηλά. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Υπάρχει πιο trash και από το trash του Ανδρέα Μικρούτσικου. Βλέπε Ναταλία Γερμανού και φίλους –ο Καρβέλας και τηλεοπτικώς παραμένει εκτός συναγωνισμού. Υπάρχουν τόσο «θέλεις τραλαλά, θέλω τραλαλό» καλεσμένοι όσο και η Στέλλα Μπεζαντάκου. Βλέπε Σόφη Πασχάλη. Υπάρχει, ακόμα, και χειρότερη Ελένη Μενεγάκη από εκείνη που είχαμε γνωρίσει στον «Πρωινό καφέ» και στον «Καφέ με την Ελένη». Είναι η σημερινή Ελένη Μενεγάκη που και παρουσιάζει μία μη εκπομπή (ένα άνευρο μπλα μπλα με τοποθέτηση προϊόντων) και αποδίδει, πιθανώς, τις «χαμηλές πτήσεις» της στη γλωσσοφαγιά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ