Μετά τις αποτελεσματικές δράσεις στην υγεία και στον αθλητισμό –ανακαίνιση παιδιατρικών νοσοκομείων και στήριξη αθλητικών ακαδημιών με 15.000 παιδιά –ο ΟΠΑΠ στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δίνει έμφαση και στον τομέα της απασχόλησης.
Με στόχο να συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας που στην Ελλάδα σπάει όλα τα ρεκόρ, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα τις 20 αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη ΟΠΑΠ». Το πρόγραμμα του οργανισμού θα τους παρέχει καθοδήγηση με ειδικό μέντορα για την καθεμία, εκπαιδευτικά σεμινάρια, πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και δράσεις δικτύωσης.
Την ένταξή τους στο πρόγραμμα αιτήθηκαν 539 εταιρείες. Από αυτές επελέγησαν 100 που πέρασαν από τη διαδικασία της συνέντευξης για να προκριθούν 20 εταιρείες οι οποίες με τη βοήθεια του οργανισμού θα εξελιχθούν και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Οι 20 αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι: Alvion Pharmaceuticals, Anassa, Bläuel, Cream Team, Diving Status, Doctoranytime, Evrofarma, Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη, KANAKAS, Madame Shoushou, Nannuka, Nanophos, ΝΗΣΟΣ, Plex. Earth, Pockee, Provertia, Radiki, Τυροκομική εταιρεία Ρούσσας, Spotawheel και Τσιλιλής. Οι 20 αυτές εταιρείες έχουν συνολικό τζίρο 130 εκατ. ευρώ, εξάγουν το 50% της παραγωγής τους, απασχολούν 10.000 εργαζομένους και το 45% έχει έδρα εκτός Αττικής.
Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Καμίλ Ζίγκλερ, δήλωσε σχετικά: «Το «στοίχημα» του ΟΠΑΠ είναι η ανάπτυξη –και εργαζόμαστε εντατικά για να το πετύχουμε».
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Ντάμιαν Κόουπ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ως μια από τις ηγετικές εταιρείες της αγοράς και υπεύθυνος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας αναγνωρίζουμε πλήρως τον θετικό αντίκτυπο που μπορούμε να έχουμε σε κοινωνικό επίπεδο από τη δραστηριότητά μας. Δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά στηρίζουμε έμπρακτα την απασχόληση και την ανάπτυξη, μέσα από το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», που παρουσιάσαμε σήμερα».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ