Ογερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup το οποίο συνεδριάζει από τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής σημείωσε ότι το περισσότερο έδαφος στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις έχει καλυφθεί, αλλά η συμφωνία χρειάζεται ακόμη μερικές ημέρες. «Ενα πιο θετικό αποτέλεσμα από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα προκύψει εάν οι δανειστές συμφωνήσουν σε κοινές προβλέψεις για την Ελλάδα» πρόσθεσε

Οι διαφορετικές απόψεις ΔΝΤ και ΕΕ για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα πετύχει η Ελλάδα από το 2018 και μετέπειτα, αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση μίας συνολικής συμφωνίας.

Οι θεσμοί της ΕΕ εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα πετύχει πλεόνασμα 3,5% το 2018 και το 2019. Το ΔΝΤ ωστόσο είναι πολύ επιφυλακτικό.

«Είναι αλήθεια ότι το ΔΝΤ είναι πάντα λίγο πιο απαισιόδοξο τα τελευταία χρόνια, σε σχέση με την πραγματικότητα», είπε ο Schaeuble σε δημοσιογράφους, κατά την είσοδό του στο Eurogroup, αναφερόμενος στις εκτιμήσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα και τους οικονομικούς στόχους της Ελλάδας.

«To μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι ήδη πίσω μας, αλλά οι ειδικοί είναι πάντα πολύ συγκεκριμένοι, άρα ίσως πάρει μερικές ημέρες», είπε.

«Αναμένω ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. Δεν είναι τόσο σημαντικό στο θέμα αυτό με ποιο ποσό θα συμμετέχει, αποφασιστικής σημασίας είναι ότι θα το κάνει» τόνισε νωρίτερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε στην Rheinische Post της Παρασκευής.

«Θεωρώ ότι μετά η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πακέτο βοήθειας και από το 2018 θα έχει πρόσβαση στις αγορές, όπως έχει προγραμματιστεί. Το θέμα της Ελλάδας δεν θα παίξει κανέναν ρόλο στις γερμανικές εκλογές» πρόσθεσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός στην συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ.