Το ηθικό πλεονέκτημα θέλει να αφαιρέσει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Θετικά αποτιμά το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών του με τους

Θετικά αποτιμά το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς. Επιπλέον, εκτιμούν ότι έστειλαν και τα σωστά μηνύματα στηνν κοινωνία αν κρίνει κανείς από τις διατυπώσεις που επέλεξε ο εκπρόσωπος Τύπου Βασίλης Κικίλιας. «Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με συνεχείς πρωτοβουλίες επιδιώκει να ενώσει τους Έλληνες και να προβάλει τη θετική και αξιόπιστη εναλλακτική λύση στη χώρα. Η πρωτοβουλία του για συναντήσεις με τους Αρχηγούς της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, ανέδειξε πολλές συγκλίσεις και την κοινή εκτίμηση ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και ότι είναι επιβεβλημένη η υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου αλλαγών σε όλους τους τομείς, για να πετύχουμε την ανασυγκρότηση της χώρας».
Ο κ. Κικίλιας παρατήρησε ότι το σχέδιο της ΝΔ που είναι, λιγότεροι φόροι, μικρότερο κράτος, δουλειές για τους πολλούς, συναντά την αποδοχή όλο και περισσότερων Ελλήνων. Αντιθέτως, σημείωσε, ο κ. Τσίπρας «ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την εξουσία του», την ώρα που η οικονομία και η κοινωνία βυθίζονται καθημερινά στην αβεβαιότητα και η χώρα «τελεί υπό καθεστώς ασφυξίας».
Και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι στη πραγματικότητα διαπραγματεύεται το πολιτικό του μέλλον με τις συνιστώσες του κόμματος του. «Επέλεξε συνειδητά να ρίξει τη χώρα στο καναβάτσο, αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες από την μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Στην πραγματικότητα, έχει αποδεχθεί ήδη τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου. Προσπαθεί να δραματοποιήσει την υποτιθέμενη διαπραγμάτευσή του, για να δικαιολογήσει στους βουλευτές του, αυτά που δε θα έπρεπε να αποδέχονται με βάση τις διακηρύξεις τους».
Παρέθεσε μάλιστα και τον λογαριασμό της «αέναης δήθεν διαπραγμάτευσης», τον οποίο κοστολόγησε στα 12 δισ. ευρώ:
«-Μόνο το 2016, η Κυβέρνηση δεν εισέπραξε 6,1 δις ευρώ από τις δόσεις του τρίτου Μνημονίου, στερώντας ρευστότητα που θα κατευθυνόταν στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στον Ιδιωτικό Τομέα.
-Ταυτόχρονα, το Α.Ε.Π. μειώθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2016 κατά 1,2%, έναντι του προηγούμενου τριμήνου με το χαμένο εισόδημα να ξεπερνάει τα 500.000.000 ευρώ σε ένα τρίμηνο!
-Τα «κόκκινα δάνεια» αυξήθηκαν κατά 1 δις ευρώ μόνο τον Ιανουάριο του 2017.
-Οι εκροές καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις τράπεζες εντείνονται, παρά τα capital controls, ξεπερνώντας τα 2,3 δις ευρώ το δίμηνο Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου 2017.
-Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον Ιδιωτικό Τομέα αυξήθηκαν κατά 500.000.000 ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2017, καθώς η Κυβέρνηση συνεχίζει την εσωτερική στάση πληρωμών.
– Η αβεβαιότητα και η έλλειψη ρευστότητας που συνδέονται με την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, προσγειώνουν σε χαμηλότερα επίπεδα το ρυθμό ανάπτυξης το 2017. Ακόμη και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις το Α.Ε.Π. θα αυξηθεί με ρυθμό 1,6%, αντί για 2,7%, δηλαδή άλλα 2 δις ευρώ χαμένο εισόδημα!»
«Εδώ που έχουμε φτάσει αν δεν κλείσει η αξιολόγηση οδηγούμαστε σε χρεοκοπία αλλά πλέον και αν κλείσει, η χώρα θα σέρνεται σε συνθήκες ύφεσης, οικονομικής οπισθοδρόμησης και μαρασμού», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.
Η ΝΔ επικεντρώνεται στην ατζέντα της καθημερινότητας, διαβεβαιώνοντας ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου, με τον οποίο «αφήνονται ελεύθεροι επικίνδυνοι εγκληματίες, θα καταργηθεί». «Στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας κυριαρχούν και πάλι η ανευθυνότητα και η προχειρότητα», άρα θα αναληφθούν και εκεί πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των προβλημάτων.
Η κίνηση όμως που θα προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση ήταν η κατάθεση πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία από το 1996 μέχρι και σήμερα», την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της ΝΔ και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Η πρόταση της ΝΔ θα συζητηθεί την Μεγάλη Τετάρτη στη Βουλή και από το προοίμιο της γίνεται εμφανές τι θα ακολουθήσει: «Μετά από δύο και πλέον έτη στην Κυβέρνηση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να καταθέσει μια πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το χώρο της Δημόσιας Υγείας, όχι από ενδιαφέρον για τα ανωτέρω ζητήματα, αλλά από την ανάγκη ενός πολιτικού αντιπερισπασμού: χρησιμοποιεί τις Εξεταστικές Επιτροπές σαν το μοναδικό «αντίμετρο», που μπορεί να προσφέρει προς την κοινή γνώμη έναντι των ατέλειωτων μέτρων περικοπών συντάξεων και εν γένει εισοδημάτων που προκαλεί η κυβερνητική ανικανότητα. Την μικροπολιτική αυτή υστεροβουλία αποκαλύπτει το ίδιο το περιεχόμενο και της ως άνω πρότασης Εξεταστικής Επιτροπής που αφαιρεί από το πεδίο της διερεύνησης τόσο την περίοδο της παρούσας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, όσο και άλλες περιόδους, ευαίσθητες για νυν κυβερνητικά στελέχη ερχόμενα από το παρελθόν».
Αναφερόμενοι στην προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ να αφήσει εκτός ελέγχου την περίοδο της δικής τους κυβέρνησης, τονίζουν: «Ιδιαιτέρως η περίοδος των δύο (2) τελευταίων ετών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ θα πρέπει οπωσδήποτε να τεθεί υπό τον έλεγχο μίας εξεταστικής επιτροπής δεδομένου ότι, πέραν των άλλων, έχουν ήδη αποσταλεί από τη Δικαιοσύνη προς τη Βουλή φάκελοι δικογραφίας που αφορούν στη συγκεκριμένη περίοδο και τυχόν αδικήματα υπουργών που δεν έχουν καταληφθεί από την αποσβεστική προθεσμία του αρ. 86 του Συντάγματος. Όσοι βουλευτές αρνηθούν να εξετασθεί η συγκεκριμένη περίοδος, στην πραγματικότητα θα έχουν αποδεχθεί και προκαλέσει την παραγραφή τυχόν αδικημάτων που ζητά η Δικαιοσύνη να ελεγχθούν».
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν επίσης ότι: «Αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ θα πρέπει να εξετασθεί το σύνολο λειτουργίας του από το 1996 μέχρι σήμερα, ειδικώς μετά την έρευνα που έχει γίνει από αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Θα πρέπει δε προδήλως να εξετασθεί ο φάκελος που έχει αποσταλεί από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή και αφορά παρεμβάσεις του οικείου Υπουργού στο διαγωνισμό για την κάλυψη θέσεων προσωπικού σε συνάρτηση με το γεγονός ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε υπαλλήλους για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η διερεύνηση αυτή δύναται να οδηγήσει, εάν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, και σε άσκηση δίωξης σε βάρος του οικείου Υπουργού σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από το Σύνταγμα και το νόμο περί ευθύνης υπουργών (ν.3126/2003), καθώς τυχόν διαπραχθέν αδίκημα δεν έχει παραγραφεί και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει βουλευτής που επιθυμεί την επέλευση της παραγραφή του».
Σε ό,τι αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται σε καταγγελίες του Π. Καμμένου, καθώς και στη μη έκδοση δελτίου τιμών το 2015, τονίζοντας: «Αναφορικά με τη φαρμακευτική δαπάνη, θα πρέπει να εξετασθεί το σύνολο της δαπάνης καθ’ όλη αυτήν την χρονική περίοδο (1996 –σήμερα)… Ειδικώς, θα πρέπει να καταστεί αντικείμενο έρευνας η καταγγελία του Προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένου για τα μηνύματα που στέλλονταν στο κινητό του ιδίου ή της συζύγου του από συγκεκριμένο φαρμακοβιομήχανο και εκλαμβάνονταν από τον ίδιο ως συνιστώντα απειλή. Ειδικώς για την τελευταία περίοδο και αφού η χώρα υπαγόμενη στο μηχανισμό στήριξης είχε υποχρέωση να εκδίδει δύο φορές τον χρόνο δελτίο τιμών για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων, θα πρέπει να εξετασθεί για ποιο λόγο το έτος 2015 δεν εξεδόθη δελτίο τιμών, δεν μειώθηκαν οι τιμές των φαρμάκων και ποιους ωφέλησε αυτή η κεντρική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ».
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατία επισημαίνουν πτυχές που επιβάλλεται να ερευνηθούν αναφορικά:
Α) Με τη φαρμακευτική δαπάνη.
Β) Με τα υλικά ιατροτεχνολογικού ενδιαφέροντος.
Γ) Με το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Δ) Με τα δημόσια νοσοκομεία.
Ε) Με το «ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ –ΕΕΣ –ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ –ΝΠΙΔ».
Στ) Με τους ιδιώτες παρόχους.
Z) Με την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.