Μια χαλαρή βραδιά, στο σαλόνι του σπιτιού της Φώφης Γεννηματά στο οποίο στήθηκαν ροτόντες και πλούσιος μπουφές, πέρασαν την Τετάρτη το βράδυ οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά συζύγων. Απόντες αν και έλαβαν πρόσκληση οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου. Παρόντες οι νεοαφιχθένες Ιλχάν Αχμέτ και Κώστας Μπαργιώτας.

Παρότι η συγκυρία ευνοούσε πολιτικές συζητήσεις τις απέφυγαν επιμελώς όλοι και προτίμησαν το κοινωνικό κους κούς δίπλα στον μπουφέ που είχε από όλα και νηστήσιμα για όσους τηρούν τις παραδόσεις και ένα ολόκληρο κατσικάκι με πατάτες για τους υπόλοιπους.
Δύο φορές όμως τους ξέφυγε ο έλεγχος και έθιξαν ακροθιγώς τις πολιτικές εξελίξεις. Η μία αφορούσε τις δημοσκοπήσεις και τη δυναμική που, όπως είπε η κυρία Γεννηματά, καταγράφουν υπέρ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ιδίως πρόσθεσε στις ηλικίες άνω των 55 και 18 – 25 ετών.
Η άλλη αφορούσε τον Κώστα Σημίτη και εμμέσως τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Δεν μπορεί ο Σημίτης με τις συνεντεύξεις του να στέλνει κόσμο στον Μητσοτάκη», σχολίασε ο Βασίλης Κεγκέρογλου σε ένα από τα πηγαδάκια που στήνονταν στο πήγαινε έλα από τον μπουφέ. «Και το ΠαΣοΚ όμως θα πρέπει να υπερασπιστεί το έργο όλων των περιόδων του», του απάντησε με φανερό το υπονοούμενο ο Νίκος Σαλαγιάννης. Το καρφί αφορούσε το κλίμα διχασμού που πάει να αναβιώσει σε ορισμένες συγκεντρώσεις νομαρχιακών επιτροπών όπου ο Φίλιππος Πετσάλνικος και ο Σωκράτης Ξυνίδης εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του ΚΙΔΗΣΟ επιμένοντας στο επιχείρημα ότι κάποιοι από το ΠαΣοΚ έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Κατά τα άλλα διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι ακόμα κι αν κλείσει η συμφωνία τα μέτρα θα έρθουν στη Βουλή μετά το Πάσχα και ότι οι εκλογές αργούν ακόμα.