H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Τόνος με ραδίκια και ταραμά

Οταν κάποτε σε μια ταβέρνα τυχαία ακούμπησα το πιρούνι μου με ραδίκια στον ταραμά, ενθουσιάστηκα από τον συνδυασμό. Από τότε τον χρησιμοποιώ συχνά, προσέχοντας όμως να είναι λίγος ο ταραμάς, ώστε να μην «πνίγει» τα ραδίκια, ούτε και να ανακατεύεται με τα χόρτα.

Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζω για 5 λεπτά 200 γρ. ραδίκια και τα κρυώνω αμέσως.

Ταραμοσαλάτα: Βάζω στο μπλέντερ 1 φέτα μουλιασμένο ψωμί, 1 μικρό λευκό κρεμμύδι, 1 κ.σ. ταραμά και τα χτυπάω. Προσθέτω σιγά σιγά 200 ml έ.π. ελαιόλαδο και τον χυμό από 1 λεμόνι.

Ψάρι: Κόβω 500 γρ. φιλέτο τόνου σε ζάρια. Ψιλοκόβω μέσα 2 κ.σ. κάππαρη, 1 κ.σ. κρίταμο, 1 μικρό κρεμμύδι, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 παντζάρι, βρασμένο, και προσθέτω το ξύσμα και τον χυμό από 1 λεμόνι, μαζί με 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο.

Σερβίρω στη βάση μια στρώση ταραμά – 2 κουταλιές σε κάθε πιάτο –, από πάνω τα ραδίκια και, τέλος, το ψάρι (υλικά για 4 άτομα).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.