Οταν κάποτε σε μια ταβέρνα τυχαία ακούμπησα το πιρούνι μου με ραδίκια στον ταραμά, ενθουσιάστηκα από τον συνδυασμό. Από τότε τον χρησιμοποιώ συχνά, προσέχοντας όμως να είναι λίγος ο ταραμάς, ώστε να μην «πνίγει» τα ραδίκια, ούτε και να ανακατεύεται με τα χόρτα.

Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζω για 5 λεπτά 200 γρ. ραδίκια και τα κρυώνω αμέσως.

Ταραμοσαλάτα: Βάζω στο μπλέντερ 1 φέτα μουλιασμένο ψωμί, 1 μικρό λευκό κρεμμύδι, 1 κ.σ. ταραμά και τα χτυπάω. Προσθέτω σιγά σιγά 200 ml έ.π. ελαιόλαδο και τον χυμό από 1 λεμόνι.

Ψάρι: Κόβω 500 γρ. φιλέτο τόνου σε ζάρια. Ψιλοκόβω μέσα 2 κ.σ. κάππαρη, 1 κ.σ. κρίταμο, 1 μικρό κρεμμύδι, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 παντζάρι, βρασμένο, και προσθέτω το ξύσμα και τον χυμό από 1 λεμόνι, μαζί με 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο.

Σερβίρω στη βάση μια στρώση ταραμά – 2 κουταλιές σε κάθε πιάτο –, από πάνω τα ραδίκια και, τέλος, το ψάρι (υλικά για 4 άτομα).