Νέα χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ Εξασφάλισε η blueground από ομάδα επενδυτών, ανάμεσα στους οποίους είναι το Ευρωπαϊκό fund VentureFriends και το Αμερικάνικο fund Endeavor Catalyst. Η ελληνική νεοφυής εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της φιλοξενίας και προσφέρει επιπλωμένα, υψηλής ποιότητας διαμερίσματα σε στελέχη εταιριών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών που επισκέπτονται την Ελλάδα για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής.

Πρόκειται για μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες startup στο χώρο της φιλοξενίας διεθνώς καθώς τριπλασίασε τον κύκλο εργασιών της τον τελευταίο χρόνο και επεκτάθηκε με επιτυχία σε Κωνσταντινούπολη και Ντουμπάι. Από το 2013, οπότε και ιδρύθηκε, έχει λάβει συνολικά πάνω από 6,9 εκατ. ευρώ, ποσό που την κατατάσσει ανάμεσα στις ελληνικές νεοφυείς εταιρίες με την υψηλότερη άντληση κεφαλαίων. Η blueground μισθώνει και διαχειρίζεται ακίνητα, τα οποία και μεταμορφώνει σε πλήρως εξοπλισμένα καταλύματα υψηλών προδιαγραφών. Η εταιρία ήδη συνεργάζεται με πάνω από 400 ιδιοκτήτες ακινήτων, παρέχοντάς τους σταθερό μηνιαίο εισόδημα, συμβόλαια μακράς διαρκείας και μεγάλη ευελιξία. Παράλληλα, έχει υποδεχθεί χιλιάδες στελέχη εταιριών και ταξιδιώτες, στους οποίους και προσφέρει υψηλής ποιότητας διαμονή.

Η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην εταιρία να υλοποιήσει τα σχέδια για ενίσχυση της παρουσίας της στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, για επέκταση σε καινούργιες αγορές, αλλά και για περαιτέρω ανάπτυξη τεχνολογίας. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη νέα χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε, αλλά και για τη συνεχόμενη ανάπτυξη της εταιρίας μας στις αγορές όπου έχουμε παρουσία. Η εμπιστοσύνη, τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων επενδυτών, μας δίνει την αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε με τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.” δήλωσε ο συνιδρυτής και CEO της blueground κ. Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου.